Siirry sisältöön
Miettivä tyttö

ūüĆěūüė•ūüéĀMusta tuntuu ett√§ oon alipainoinen. Menen syksyll√§ yl√§kouluun ja painan vrm [kilom√§√§r√§ poistettu] kg. Onko se tarpeeksi? √Ąitikin luuli ett√§ painan jo [kilom√§√§r√§ poistettu] kg. No en l√§hesk√§√§n. Mun paino nousee ihan helvetin hitaasti. Vaikka painan ton verran niin tunnen itseni joskus ihan perkeleen l√§skiksi – reidet kuin makkarat ja p√∂mpp√∂ maha. Sori jos kuulostaa lapselliselta. M√§ yrit√§n kyl sy√∂d√§ ne viis ateriaa p√§iv√§ss√§ mutta yleens√§ iltap√§iv√§ ruoka ja aamupala j√§√§ v√§list√§ ihan vaan sen takia ett√§ ei oo hyv√§√§ sy√∂t√§v√§√§ tai ei maistu. K√§yn joskus lenkill√§, koska se on kivaa, mutta pelk√§√§n jos urheilen niin ett√§ kiloja tippuu. J√§√§n joskus miettim√§√§n onko mulla anoreksiaa? Multa my√∂s l√§htee hiuksia aika paljon jos harjaan niit√§. Ja joskus ei vaan tee mieli sy√∂d√§ tai ei jaksa jne…
En mä haluu!! Pelottaa! haluan kasvaa en pudota.
Onkos teill√§ sama??ūüíē

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hienoa, kun kirjoitit palstalle. On aina hyvä kysyä neuvoa, jos jokin asia mietityttää.
Syömishäiriön oireisiin kuuluu, että syöminen, kalorit ja liikkuminen valtaa mielen ja tuottaa suurta ahdistusta. Lisäksi omakuva on häiriintynyt eli näkee itsensä paljon suurempana kuin mikä on todellisuus. Siihen sairastunut ei välttämättä ole alipainoinen, vaan minkä tahansa kokoinen voi sairastaa syömishäiriötä. Painoa oleellisempaa on, että ruokaan liittyvät asiat ovat koko ajan mielessä ja rajoittavat elämää suuresti.

Saat olla juuri sen kokoinen kuin olet. Tärkeintä on, että voit hyvin ja pystyt nauttimaan elämästäsi, syöt säännöllisesti ja monipuolisesti ilman huonoa omatuntoa ja liikut sopivasti eikä mikään näistä vie liikaa energiaasi, vaan voit viettää tavallista arkea muiden nuorten tavoin.

Kirjoittamasi perusteella en siis olisi huolissani. Myös hiusten lähteminen on aivan normaalia. Jos asia kuitenkin mietityttää sinua, niin käy ihmeessä juttelemassa asiasta koulusi terkkarille heti koulun alkaessa. Hän näkee tiedoistasi kasvukäyräsi ja tietää, millainen kasvu on juuri sinulle sopiva.

Oikein aurinkoista kesän jatkoa sinulle!

Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

ūüę∂ūüŹĽ

Joo, sama t√§√§ll√§, oon seiskalle menossa oleva tytt√∂ ja vasta painoo [kilom√§√§r√§ poistettu] kiloo…. kaikki kaverit painaa sen v√§h√§ yli [kilom√§√§r√§ poistettu] kiloo. M√§ en sy√∂ ikin√§ kouluaamusin aamupalaa ja yleens√§ koulup√§ivisin tulee sy√∂ty√§ vain koulun j√§lkee jotain ja illal jotain.

Ar[osa nimimerkist√§ poistettu]‚̧ԳŹ‚ÄćūüĒ•ūüĆą

En mä sun painosta olis huolissani. Oon sua vuotta vanhempi ja painan [osa tekstistä poistettu], sun ikäsenä [osa tekstistä poistettu].

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei nimimerkki ūüę∂ūüŹĽ !

Kiva, kun kommentoit aloittajan viestiketjuun! Olen kuitenkin huolissani, jos syöt ensimmäisen kerran päivän mittaan vasta koulun jälkeen. Olisi tosi tärkeää syödä useamman kerran päivässä, myös aamulla ja koulussa. Näin varmistat sen, että saat päivän aikana tarpeeksi energiaa ja rakennusaineita kasvamiseen ja aivosikin pysyvät koulupäivän ajan terässä.

Toivottavasti saisit jatkossa syötyä jotain myös aamulla ja koulussa. Jos syöminen mietityttää sinua, niin juttelethan siitä koulusi terkkarin kanssa. Syöminen on kuitenkin tärkeä osa terveyttä samoin kuin esimerkiksi uni ja liikkuminen ja kun kaikki nämä on kunnossa, niin ihminen voi hyvin ja pysyy mahdollisimman terveenä ja pirteänä.

Kaikkea hyvää sinulle! Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Tylsimys011

Täällä ei saa julkasta paino/pituus tietoja.
Muistakaa syödä hyvin ja monipuolisesti.
Ootte hyvi√§ just tollasina‚̧ԳŹ‚̧ԳŹ‚̧ԳŹ

Vastaa aiheeseen: Olenko alipainoinen? Joo vai ei?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top