Siirry sisältöön
noppa

oon 13v tyttö aloittanut 7lk [osa tekstistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei.
Kiitos viestistäsi ja rohkeudestasi kertoa tarinasi meille. Se on jo suuri askel paranemiseen päin.

Kirjoitit viestissäsi kokemastasi kiusaamisesta ja sen jälkeen alkaneista ongelmista muun muassa syömiseen ja itsetuhoisuuteen liittyen. Olet kokenut paljon asioita, joita kenenkään ei pitäisi elämässään joutua kokemaan. Eikä ole ihme, että kaikki kokemasi on jättänyt jäljet sinuun, joiden kanssa nyt kamppailet. Ymmärsin myös viestistäsi, että koet, että monet eivät ole kohdanneet sinua oikealla tavalla, kun olet tarvinnut apua. Tämä on hyvin ikävä kuulla ja ymmärrän, että jos monesti saa kokemuksen siitä, että ihminen, jolta haluaa apua, ei reagoi odottamallasi tavalla voi se tuottaa luottamuspulaa.

Ymmärsin, että esimerkiksi syömiseesi liittyvät ongelmat ovat aika tuoreita. Ymmärsin myös viestistäsi, että kehosi on aika uupunut kaikesta. Olisikin tärkeää, että saisit apua nopeasti, ettei tilanne lähtisi pahenemaan päin. Vaikka kirjoitit, että monet ovat valittaneet esimerkiksi painostasi, uskon, että he ovat sinusta hyvin huolissan. Voisiko olla, että monet eivät tiedä miten sinua auttaisi ja huoli ilmenee juuri huomauttamisilla ja valittamisilla? Tämä on tietysti kurja tilanne sinulle ja tarvitsisit ja ansaitsisit ennemmin kannustavia sanoja.

Kerroit, että sinulla on ympärilläsi kuitenkin kavereita, terapeutteja ja laitosohjaajia ja muita läheisiä. Olisiko mahdollista tukeutua heihin enemmän asian suhteen? Vaikka ongelmien myöntäminen läheisille voi tuntua vaikealta, on se kuitenkin aina kannattavaa ja on tärkeää, ettet jää nyt yksin asian kanssa. Jos koet, että saat heiltä vain valittelua, niin kuin kirjoitit, olisiko mahdollista huomauttaa heille siitä ja kertoa ennemmin mitä tarvitsisit tässä tilanteessa? Tämä voisi auttaa heitä ymmärtämään sinun tarpeitasi paremmin. Jos asiasta on vaikea puhua, mitä ajattelet kirjeen kirjoittamisesta? Kirjeessä voisit tuoda esimerkiksi esille sen, miten koet heidän nykyisen tavan auttaa ja mitä heiltä toivoisit. Jos sinulla on koulun puolelta huolia esimerkiksi opettajiin tai oppilaisiin liittyen, kannustaisin sinua käymään juttelemassa myös esimerkiksi koulukuraattorin kanssa. Hän on kokenut auttaja vastaavissa tilanteissa ja osaa yhdessä sinun kanssasi miettiä ratkaisuja.

Haluan myös kertoa sinulle muistutuksena, että kaikki kokemasi ei määrittele sitä mitä sinä olet. Kaikki se sinulle tehty vääryys ei ikinä ole ollut sinun vikasi ja toivonkin, että pystyisit näkemään itsesi sinä kauniina ja rohkeana tyttönä, mitä todellakin olet!

Ilmaiset viestissäsi myös toiveesi uskaltamisesta kertoa tarinasi muillekin ja päästä yli kaikesta kokemastasi. Hieno ja rohkea toive ja uskon todellakin, että pystyt siihen. Sinä olet hieno ja vahva nuori ja tulet selviämään myös näistä vaikeuksista usko pois!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Olenko liian laiha?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top