Tyttö 12v.

Olen vitosluokkalainen, eli 12-vuotias tyttö[osa tekstistä poistettu] Välillä kun mulla on kaks paitaa päällekkäin näytän onasta mielestäni läskiltä! Äiti sanoo et en tod oo mutta en sitte tiiä. Mulla on aika ohuet ranteet ja jalat, ja kylkiluut näkyy ihan selvästi. Olen äidin mieliksi yrittänyt syödä, mut ei ainakaan päälle päin näy et olisin lihonu… Mitä mä teen? Auttakaa!

ms

Sun ”kirjeessä” ei käy ilmi sun mittoja/painoa. Mutta tuo kylkiluu homma ei kuulosta kauhee hyvältä. Vinkki. Älä ajattele että syöt vain elääksesi! Nauti ruosta ja syö perheen kanssa. Herkuttele joskus. Ajattele niinkuin italialaiset. Me elämmä syödäksemme. ;) kandee puhuu terkkarille ni se ihan varmasti auttaa sua!

Tyttö 12v.

Kiitti kun vastasit! [osa tekstistä poistettu]

MLL Ylläpito

HUOM! Emme julkaise painoa ja pituutta yhdessä tällä palstalla.

Miksei ?

MLL Ylläpito

Pelkkien mittojen perusteella, ihmistä näkemättä, on mahdotonta arvioida onko esimerkiksi liian laiha. Kasvavassa iässä paino myös vaihtelee ja esimerkiksi nuorella iällä laihduttaminen voi olla kehitykselle haitallista.

oon tosi laiha

mä oon 12v.ja tosi laiha.oon 6 kiloo alipainonen ja kaikki valittaa mun alipainosuudesta:kaverit,opettaja, terkkarit ja lääkärit.oon yrittäny lihoo mut en pysty syödä.syön tosi vähän. koulussa en syö muuta ku näkkärin ja kotona VÄHÄN ruokaa.syön paljon herkkuja siis viis kertaa viikos ja silti en lihoo.pelkään et mul on joku fyysinen sairaus miksi en lihoo!
onko mitään netti paikkaa joka ois ilmanen mis vois lihottaa itteensä?

Aavikkokettu 03

Mä oon 15 ja mulla on sama ongelma ku sulla paitsi että oon vaarallisen laiha, jos mun painoindeksi laskee, [viestistä poistettu osa ja viestiä muokattu] niin joudun sairaalaan. Tuntuu että kaikki koko ajan vaan tuputtaa ruokaa ja oon aina niin yksin koulussa että en oo käyny enää syömässä sillä siellä kaikki vaan tuijottaa. Ja kun nyt mulla todettiin olevan syömishäiriö, niin kaikki vaan tuputtaa ruokaa koko ajan enemmän. Oon tosi nirso. Mun perheeseen kuuluu vaan äiti ja se on tosi nolo ja ei mikään kaunotar. Monet sanoo että näytän ihan siltä, mutta se loukkaa mua. Rakastan äiti ja se on mulle tärkeä ,mutta häpeensitä tosi paljon. Enkä haluu tosiaankaan näyttää yhtään äidiltä (ei pahalla) oon aina kaikille tosi kiltti eikä varmaan puoletkaan maailmasta mua tunne, mutta jos ne sais tietää mitä oon kokenu jajotain mun iäkästä tai sen suvusta niin sitten kyllä kaikki tuntis mut.mutta sitten en enää ois turvassa.
Toivon et sun elämässä menee mun elämää paremmin. Toivon tosi paljon et paransin tästä vaarallisesta alipainoista, mutta se oo yksinkertaista. Aina on toivoa.

Laiha

Olen 13 ja kun olin viime vuonna koulun terveys tarkastuksessa mulle sanottiin etten ollut saanut muka yhtään painoa siitä lähtien. Nyt mä oon saanut kaks kiloa mutta pelkään että se ei ole tarpeeksi. Mitä voisin tehdä?

Girl

Oon 12 ja oon liian laiha ja en vaa lihoo. En tiiä mitä teen ku paino ei vaa nouse vaikka söisin kuinka paljon se vaa katoaa johonki.

Janggeri

Mää olin vuosi sitten vielä joku 30kg ja nykyään 45kg ja oon nyt 12v 6lk

Eräskin puhuja

Kaikki! Siitä painosta ei kannata stressata, ei kumpaankaan suuntaan. Myös se, että ahdistaa jatkuvasti, että on liian laiha, on merkki siitä, että suhde omaan kehoon ja ruokaan ei ole kunnossa.
Jos kuitenkin haluaa nostaa painoa, kannattaa alkaa syödä runsaita annoksia, joista saa hiilihydraatteja, proteiinia, hyviä rasvoja ja muita tärkeitä ravintoaineita riittävästi. Myös ateriarytmi tulee ottaa huomioon; hereilläoloaikana tulisi syödä aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala, viisi ateriaa noin 2-4 tunnin väleillä.

Ihmiset kuitenkin ovat erilaisia ja kehotyyppi voi riippua paljolti myös geeneistä. Mikäli asia huolestuttaa, siitä kannattaa puhua jonkun aikuisen kanssa. Kuitenkin niin kauan kuin suhde ruokaa kohtaan on kunnossa ja paino suunnilleen normaaleissa rajoissa, mitään hätää ei ole.

noppa

oon 13v tyttö aloittanut 7lk [osa viestistä poistettu]

MLL Nuortennetin Ylläpito

Hei noppa,

Kiitos viestistäsi. Asiasi, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

🤗

Hei kaikki ! 🤗

Tiedän kokemuksesta, että jos painosta ja syömisestä stressaa, asia menee vain huonompaan suuntaan.

Suosittelen kertomaan jollekin luotettavalle aikuiselle, että sulle tulee stressiä syömisestä ja painosta.

Muistakaa
Ei ole mitään hätää, kaikki menee hyvin ! 🤗

Vastaa aiheeseen: Olenko liian laiha?
Huomioithan että keskusteluareenan viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Periaatteiden vastaisia viestejä ei julkaista. Työntekijät moderoivat viestit kaksi kertaa viikossa, joten viestisi julkaisemisessa saattaa kestää joitakin päiviä.