Siirry sisältöön
Vekku

Aloitin tänä syksynä yläasteelle. Yht’Äkkiä mua ei huvittanu mikään. Ei tekis mieli mennä harrastuksiin, kokeet ahdistaa, läksyjen teko ja kokeisiin lukeminenkaan ei yksinkertaisesti huvita. Pääsin oppilaskuntaan, joten sekin stressaa lisää. Tuntuu ettei aika riitä ja tahtoisin vain nukkua. Mitä teen? Mikä minua vaivaa?

Nimetön

Sä saatat olla masentunut. Saattaa myös olla, että uuteen, rankempaan tahtiin tottuminen vie aikansa. Itsekin kärsin hieman samantyyppisistä ongelmista kuin sinä seiskaluokalla, tuntui etten riitä omana itsenäni. Kannattaa välillä ihan vaan löhöillä ja hemmotella itseään, ja asettaa itselleen läksyjen teossa raja, jota enempää et tee niitä. (esim tunti tms.) Jos tuntuu, ettei vaan millään jaksa, kannattaa mennä puhumaan asiasta esim kuraattorille tai jollekulle muulle aikuiselle, usein jo asioista puhuminen auttaa:)

kokemusta on

tämän voi selittää yhdellä sanalla: murrosikä

Nimetön

Tutulta kuulostaa, itsellekin kävi seiskaluokalla suurin piirtein noin. Saattais olla masennusta, tai sitten muuta uupumusta. Kannattaa jutella jonkun mukavan ja luotettavan ihmisen kanssa, sillä auttaa kummasti kun ei enää tarvii pitää kaikkee sisällään:). Ja kannattaa välillä ihan vaan laiskotella ja antaa itselleen lupa hellittää, ei se maailma siiden kaadu vaikkei aina panostaisikaan 100%:sti kouluunkaan:D

joku random??

Itselläni on sama juttu meneillään kolusta saan mekein aina 7- mutta mnulle on tullut kaksi plussaa jotka auttavat minua 1)Kun juttelin yhden mukavan ihmisen kanssa niin juttelimme kolun luokkien vaikeus tasoista ja ms. Sitten huomasin että olen vaikeinmalla loukalla ja että ei se olekaan ihan niin paha kun luulen 2)Saan kokeista aina 7- ja talvi todistuksessa keski arvo oli noin 8 kun parannan kaikkia koe numeroita saan aika hyvän todistuksen omasta mielestäni. Sitten ajattelin että jos nyt vaan vähän järkevämmin harjottelen kokeeseen saan hyvän todistuksen mutta tästä ei varmaan ollu apua sulle mut laitoin kuitenki tän kommenteihi.

Vastaa aiheeseen: Olenko masentunut?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top