Siirry sisältöön
Surullinen 12v tyttö

Toivon että saisin apua täältä. Minun on vaikea puhua vanhemmilleni ja muille aikuisille. Olen koko ajan surullinen ja väsynyt. Yöllä herään monta kertaa ja itken joka päivä tai olen muuten alakuloinen. Koulussa keskittyminen on vaikeaa. Joskus tulee mieleen, että miksi minä elän. Yhdesti menin sillä yli ja ajattelin hypätä alas, mutta sitten tuli mieleen että se on peruttamaton teko. [osa viestistä poistettu] . Tänä vuonna toinen kissoistani kuoli ja olo paheni. Sen jälkeen ex poikaystäväni erosi minusta. Kiitos!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olet tehnyt aivan oikein, kun olet lähtenyt hakemaan apua pahaan oloosi. Kerrot, että olet jatkuvasti surullinen ja väsynyt ja heräilet öisin. Kissasi kuolema ja ero poikaystävästä ovat surullisia asioita, ja ymmärrän hyvin, että nuo menetykset ovat pahentaneet oloasi. Kerrot, että olet yrittänyt helpottaa oloasi viiltelemällä,ja tiedät, ettei se ole kuitenkaan hyvä selvitytymiskeino. Voit löytää parempia tapoja käsitellä ahdistavia tunteita ja ajatuksia. Onko mielessäsi mitään asioita, jotka nostaisivat mielialaasi ja tukisivat jaksamistasi? Harrastatko esimerkiksi jotain liikuntaa tai muuta mukavaa? On varmaan vaikeaa keskittyä koulussa, kun on väsynyt ja alakuloinen. Miten sinulla menee ystävien kanssa, jaksatko tavata heitä?

Kerrot, että sinun on vaikea puhua aikuisille. Kannustaisin sinua kuitenkin puhumaan vanhemmillesi tai jollekin luotettavalle aikuiselle. Joskus saattaa kuitenkin olla helpompi puhua jollekin muulle kuin sille kaikista tutuimmalla ja läheisimmälle aikuiselle. Voisitko ajatella meneväsi keskustelemaan kouluterveydenhoitajan, -kuraattorin tai –psykologin kanssa. Se tuntuu varmaan aluksi vaikealta, mutta puhuminen yleensä auttaa, keventää taakkaa ja rauhoittaa sekä saat tukea, ohjeita ja uusia ajatuksia. Laitan sinulle tähän linkiksi Huoli puheeksi-lomakkeen, jonka voit ensin täyttää ja sitten antaa sen aikuiselle niin hän näkee mistä haluat jutella.
https://www.nuortennetti.fi/app/uploads/2017/09/Huoli-puheeksi-lomake.pdf

Voit myös kirjoittaa tänne nuortennettiin, chattailla ja soittaa. Muista, että olet tärkeä ja arvokas, ja sinun ei tarvitse selvitä yksin.

Toivon sinulle oikein hyvää syksyä!

Lämmöllä, Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Kata, verkk@ri

Sulle on tapahtunut paljon ikäviä asioita, oon tosi pahoillani siitä! Toivon, että jaksaisit ajatella kaikkea hyvää mitä sinulla elämässäsi on ja niitä ihania asioita, jotka ovat vielä tulevaisuudessa. Tulet joskus vielä olemaan onnellinen. Voimia älyttömästi! <3:llä Kata

Vastaa aiheeseen: Olenko masentunut?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top