Siirry sisältöön
Mikayla

Tarkoittaako [osa tekstistä poistettu] automaattisesti sitä, että on masentunut?
Jos sitä on tehnyt jo reilusti yli puolivuotta?
En hae sillä minkäänlaista huomiota, vaan lievitän siten vain omaa tuskaa. Joskus saan ihan älyttömiä päähänpistoja (tajuan vasta jälkeenpäin miten järjetöntä se on), että jonkun toisen henkilön kuolema tai kärsimys olisi mun syytä.
Sitten tulee huono omatunto [osa tekstistä poistettu]
Mietin erilaisia tapoja kuolla. Joka päivä.

Olenko masentunut, vai muuten vaan päästänsä vialla?

MLL Ylläpito

Hei,

itsensä satuttaminen kertoo yleensä jonkin asteisesta pahasta olosta tai ahdistuksesta. Diagnoosin masennuksesta voi tehdä vain lääkäri enkä osaa sanoa, kuinka yleistä on, että itseään satuttava on juurikin masentunut. Uskoisin kuitenkin, että hyvinvoiva ihminen ei halua satuttaa itseään tai muita.

Minusta on huolestuttavaa, jos olet toiminut kuvaamallasi tavalla jo noin pitkään ja ajattelet hyvin synkkiä. Oletko kertonut teoistasi, ajatuksistasi, tuskastasi tai noista järjettömistä ajatuksista kenellekään koskaan? Hienoa on, että kirjoitit ainakin tänne. Haluaisin tulkita sen merkiksi siitä, että voisit haluta apua?

Et ole päästäsi vialla, se on selvä. Mutta jostain syystä sinulla on kovin paha olla. Se ei ole sinun syytäsi ja ansaitset saada apua. Joskus pahaan oloon liittyy syyllisyyden tunne asioista, jotka eivät mitenkään voi olla omaa syytä. Ajatukset voivat vääristyä. Ajattelen, että olisi äärimmäisen tärkeää, että pääsisit juttelemaan jollekin ammattilaiselle. Olisitko valmis siihen?

Sinun ei tarvitse olla yksin kaiken kuvaamasi kanssa. Sinua voidaan ja varmasti myös halutaan auttaa. Toivon, että mietit ainakin vakavasti sitä, että juttelisit jollekin – joko lähiaikuiselle tai esimerkiksi koulun ammattilaiselle. Ei ole mitään arvokkaampaa, kuin itseesi ja hyvinvointiisi panostaminen. Avun hakemista tai pahaa oloa ei tarvitse hävetä!

Isoimmat tsempit sulle! Kirjoita/kysy lisää täällä, jos haluat tai voit olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimen, chatin tai nettikirjepalvelun kautta!

terve

et ole sairas!

Vastaa aiheeseen: Olenko sairas? …

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top