Siirry sisältöön
FinXynL

Harjoitus: KUOLEMISEN HARJOITTELEMINEN

”Seuraava harjoitus auttaa sinua löytämään oman viisaan näkökulmasi siihen, miten parhaiten käyttää se aika, joka sinulla vielä on elämässä jäljellä. Kirjoita ylös reaktiosi, jotta voit palata niihin myöhemmin.

Kuvittele, että sinulle on kerrottu että sinulla on vain kuusi kuukautta elinaikaa. Oleta harjoitusta varten, että vaikka sairautesi on parantumaton, modernin lääketieteen ansiosta voit elää suhteellisen oireettomana ja kykenet liikkumaan normaalisti elämäsi viimeisiin hetkiin saakka.

1. Miten haluaisit viettää elämäsi jäljellä olevat kuukaudet?
2. Kenen kanssa haluaisit viettää aikaasi?
3. Missä haluaisit käydä tai käydä uudelleen?
4.Onko mitään erityisiä asioita, jotka sinun täytyisi tehdä
vahvistaaksesi tunnetta asioiden loppuun saattamisesta ja rauhoittumisesta ennen kuolemaasi?

Käytä nyt hetki aikaa tutkiaksesi vastauksiasi yllä oleviin kysymyksiin; niissä piilee arvokkaita vihjeitä siitä, miten voit parhaiten priorisoida aikasi ja paremmin kunnioittaa sydämestäsi nousevia kaipauksiasi ja tarpeitasi. Mikä olisi ensimmäinen pieni askel, jonka voisit ottaa sisällyttääksesi muutokset päivittäiseen elämääsi?

(Dolan, 2009, 178, käännös A. M.)

Vastatkaa =)

1. Seurustellen yhden ihanan tyypin kanssa
2. Ystävien
3. En tiedä, koti riittää
4. Kyllä on, liittyy ykköseen =)

Nappis

1: Tekemällä kaikkee mitä en koskaan ennen ois uskaltanut! Sanon suoraan ihastukselleni pitäväni hänestä. Ilmaisevani ystävilleni miten paljon pidän heistä. Kävisin kaikissa ihanissa paikoissa jossa olin pienenä. Sanoisin veljelleni että se on täys Pas*a. kertoisin äidille että en ole koskaan hyväksynyt mummoni kuolemaa enkä hänen uutta agressiivista aviomiestään. Hyppäisisin 10m korkeudesta järveen (voittaisin pelkoni korkeanpaikan kammossa) Kiipeäisisin naisvuorelle ja huutaisin täyttäkurkkua auringon laskuun ”se on menoa nyt!”

2:Kaivaisisin viimeisen mummoni sieltä lapista ja isin äidin kaverit ja joitain random tyyppei. (tykkään solmia uusia tuttavuuksia)

3:nais vuorella eräällä näköala paikalla ja yhellä maatilalla

4: MÄ EN LÄHE TÄÄLTÄ MIHINKÄÄN ENNEN KUIN OON HUUTANU SEN HIMPSKATIN VUORENHUIPULLA TÄYTTÄKURKKUA JA HYPÄNNY JÄRVEE! XD

Haihattelia

1. Haluaisin että olisi kesä, olisin metsän kesellä pienen lammen rannalla jonkun aivan ihanan pojan kanssa. Söisimme marjoja ja puhuisimme vain.
Juuri ennen kuolemaani edeltävänä päivänä haluaisin hypätä laskuvarjolla, ja laite sukeltaa ja vaeltaa vuorilla. Ja haistattaisin P*askat meijän opettajalla >: D löisin yhtä ärsyttävää tyypiä kuonoon ja nukkuisin pois tammi puuhun nojaten ja sieluni lähtisi lempeän kevät tuulen mukana taivaalle

2. Vain minä ja unelmieni poika :) <33

3. Kävisin tietty kaikissa paikoissa jotka merkitsee mulle jotain, missä ollaan kavereden kanssa hengailtu aina! ja sitten haluisin käydä nähtävyyksillä :D esim kiinanmuurilla

4. Ei kai. Mutta metsässä luontoäidin sylissä haluun kuolla! en missään sairaalassa yksin. lintujen lauluun ja raittiiseen ilmaan on hyvä nukkua :)
Niin ja kertosin ihmisille että olen onnellinen päästessäni pois :) ja kertosin etten ole koskaan ollt niin onnellinen kuin unessa.

punapää

1. Miten haluaisit viettää elämäsi jäljellä olevat kuukaudet?
2. Kenen kanssa haluaisit viettää aikaasi?
3. Missä haluaisit käydä tai käydä uudelleen?
4.Onko mitään erityisiä asioita, jotka sinun täytyisi tehdä
vahvistaaksesi tunnetta asioiden loppuun saattamisesta ja rauhoittumisesta ennen kuolemaasi?

1. Viemällä loppuun keskenjäänet asiani. Esim, kirjottaisin kirjani loppuun, kertoisin eräälle ihmiselle kuinka rakastan hänen hymyään, toiselle ihmiselle kuinka pahalta minusta tuntuu kun hän kiusasi minua. Viettäisin mahdollisimman paljon aikaa minulle tärkeiden henkilöiden kanssa, koittaisin selvittää välini siskooni.

2. Ehdottomasti ystävieni

3. Haluaisin nähdä Lontoon, Skotlannin nummet, Pariisin, Egyptin pyramidit, Amazonian, Himalajan, Intian. Haluaisin löytää paikan, jossa minun olisi hyvä olla. Haluisin löytää kotini.

4. Huutaa läheisellä torilla megafoniin että: ette te minua tunteneet. Vain harvat ja valitut. Ihmiskunta kulkee väärää reittiä ja ihmiset ovat kuin virus tällä maapallolla. Ajatelkaa ja toimikaa. Pelastakaa toisenne.”

Vastaa aiheeseen: Oletko masentunut?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top