Siirry sisältöön
SpageLi

niin, menin sitte v!!ltelemään.
olin kaksi kuukautta kuivilla ja sitten en enään kestänyt.
oli vaan pakko, ihan pakko. kaduttaa ihan hirveesti, halusin olla vaan terve ja onnellinen, mutta se tuntuu mahdottomalta ajatukselta. kaks kuukautta on viilteliälle pitkä aika, ja joskus se kaikki viha ja kipu vaan purkaantuu.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Voih, olen tosi pahoillani, että sinulla oli taas sen verran paha olo, että päädyit satuttamaan itseäsi. Mutta ethän ole itsellesi liian ankara. Teit tosiaankin tosi hienosti, kun pystyit olemaan noin pitkään ilman itsesi satuttamista! Se oli tosi hienosti tehty, hyvä sinä!!!

Ei ole sinun syysi, että paha olo patoutui sisällesi. Sinulla kuuluisi olla sellainen elämä, jossa ei ole liikaa kuormittavia tekijöitä ja jos vastoinkäymisiä tulee, olisi tosi tärkeää, että sinulla olisi hyvät keinot niiden purkamiseen niin, ettei se paha olo vain keräänny sisääsi.

Mitä sinä ennen teit, kun tuli paha mieli tai pettymys tai joku kohteli sinua huonosti? Jotkut kirjoittavat siitä päiväkirjaan, toiset taas purkavat sen musiikin tekemiseen, piirtämiseen tai urheiluun. Yksi hyvä keino on purkaa se tilanne tai tunne jollekin ihmiselle, kuten kavereille tai vanhemmille. Asiasta puhumisen jälkeen tunne rinnassa sulaa ja voi taas jatkaa päivää paremmalla mielellä. Onko sinulla ketään, jolle voit purkaa mieltäsi ja joka olisi hyvä kuuntelemaan?

Jos paha olo ei katoa, niin kehottaisin sinua lämpimästi varaamaan ajan joko terkkarille tai kuraattorille. He ovat siellä sitä varten, että heille voi käydä juttelemassa huolistaan. Samalla voitte miettiä pahan olon syytä ja sitä, voisiko asialle tehdä jotain. On se syy sitten riidat kaverisuhteissa, vanhempien käyttäytyminen tai koulustressi. Se, että satutat itseäsi, kertoo minulle, että olet liian yksin asioittesi kanssa. Kenenkään ei kuulu jäädä yksin huoliensa kanssa.

Emme ole ammattilaisia, mutta heidän lisäkseen myös me juttelemme mielellämme kanssasi, jos kaipaat joskus juttuseuraa tai jotakuta, jolle purkaa sydäntäsi. Tai jos sinun taas joku päivä tekee mieli satuttaa itseäsi, niin soita sen sijaan meille! Jutellessa olo aina helpottuu ja voimme yhdessä miettiä, mitä kannattaisi tehdä seuraavaksi. Olet tärkeä ja ansaitset olla iloinen ja onnellinen!

Puhelinpalvelumme vastaa joka päivä numerossa 116 111. Lisäksi meillä on chat ja kirjepalvelu, joihin voi myös ottaa yhteyttä vuoden jokaisena päivänä. Palvelumme ovat maksuttomia, anonyymejä ja luottamuksellisia. Olet meille tärkeä!

Halauksin,
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

PuShEeN

Oon niin pahoillani. Toivon sulle kaikkee hyvää<3

Vastaa aiheeseen: olin ainakin hetken kuivilla

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top