Siirry sisältöön
12vtyttöö

moi. oon 12v tyttö ja oon ollu kiusaaja. se johtuu siitä ku mua kiusattii nii mä ns ”kiusasin takaisin” ja nyt se kaduttaa. oon tietysti jo pyytäny anteeks, mut ne mun kiusaajat ei pyydä multa. se koko kiusaamiskeissi alko siit ku olin ollu aika yksinäinen välkällä nii yks niist oli ottanu must salaa kuvan ja laittanu niitten whatsapp tilaan ja kirjottanu siihen ”tyhmä ihminen” mä sitte vastasin siihe että hahaha on varmaa kiva haukkuu mua tyhmäks. no sitte ne alko kiusaa mua todella paljon. ne haukku mua ja lisäks ne ei uskonu ku sanoin et itken. ne yllytti lähettää kuvan siit ku itken ja tietysti tyhmänä lähetin. ofc ne sitte laitto nauruemojeita. sitte mä aloin kiusaa takasin ja sanoin aika paljon kaikkee tyhmää. no muutama päivä myöhemmin mä sitte pyysin anteeks. no sitte ne alko haukkuu mua VIEL enemmän. ne haukku mua lehmäks ja rumaks ja sano et söis olla sä. no nytte ku se yks tyyppi laittaa salakuvan musta ja tyhmä ihminen tekstin mä ignooraan sen. mutta YKS huono juttu on et ne tietää mun nelosluokan ihastuksesta, joka on meiän rinnakkaisluokalla. ne kans sano et mun pitäs kyssää itteni ja et mut haudattais lehmänlantaan. sitte ne uhkailee murtaa mun käden ja vääntää mun niskat nii et ”mun mutsi ei tunnistais mua” mut vähä mietityttää et uskallanks kertoo äitille siit ku itekki oon kiusannu. kukaa ei tietystikkää pidä mun puolia. auttakaa, mitä mun pitäis tehä?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei 12vtyttöö,

Onpa hienoa, että lähdit pyytämään apua itsellesi tilanteeseen, joka on sinua kohtaan todella epäreilu ja inhottava! Kukaan meistä ei ansaitse tulla kiusatuksi ja haukutuksi ja voit olla ylpeä itsestäsi, että olet itse myöntänyt virheesi ja pahoitellut sanojasi, vaikka muut eivät sitä ole tehneet. Kuulostaa myös siltä, että olet yrittänyt puolustaa itseäsi ja noussut kiusaajiasi vastaan tilanteessa, joka on ollut sinulle kurja ja epäreilu.

Pohdit, mitä tehdä tuossa tilanteessa ja mietit, uskallatko kertoa asiasta äidillesi. Olisi todella tärkeää, että aikuiset saisivat tietää tuosta kiusaamisesta, jotta se saadaan loppumaan ja hyvä puoli onkin se, että sinulla on viestit tallessa, jossa sinua on kiusattu. Voit ottaa niistä varmuuden vuoksi kuvakaappaukset, jotta ne jäävät sinulle talteen, vaikka kiusaajat ne myöhemmin poistaisivatkin. Kun näytät nämä viestit aikuisille, he varmasti ryhtyvät toimeen kiusaamisen lopettamiseksi.

Kiusaaminen, haukkuminen, väkivallalla uhkaaminen ja kuvien levittäminen ilman lupaa ovat kaikki kiusaamista ja niihin tulee suhtautua vakavasti. Sinun ei kuulu eikä tarvitse pärjätä tämän asian kanssa yksin, vaan ansaitset saada itsellesi jonkun, joka pitää puoliasi ja saa kiusaamisen loppumaan. Voit myös äitisi kanssa pohtia, onko sinun jatkossa mahdollista esimerkiksi estää nuo kiusaajat sovelluksissa, ettei sinun tarvitsisi enää joutua kohtaamaan inhottavia sanoja ja puheita.

Muista, että olet upea ja hyvä juuri omana itsenäsi. Ansaitset saada apua tilanteeseen etkä missään nimessä ansaitse tulla kiusatuksi.

Aurinkoa kevääseesi!

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: olin kiusaaja

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top