Siirry sisältöön
SadePisara💧

Tiedättekö, minua vähän ärsyttää. Nimittäin se, että aina, kun joku kertoo täällä huolensa, siihen vastataan vain persoonaton, kymmenistä muista keskusteluista kopioitu teksti. Tämän jokainen osaa jo ulkoa:

”Hei [tämä-ja-tuo],

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle aikuisen tukea. Viestisi
on siirretty kokonaisuudessaan…”

Kuulostaako tutulta? Kas, sepä yllättävää. Tuntuu vain siltä, että aina, kun yrittää avautua, kukaan ei viitsi käyttää aikaansa kirjoittaakseen siihen vastausta, vaan se käydään vain kopioimassa jostain. Ymmärrän kyllä ajatuksen, mutta tuo nyt vain tuntuu lähinnä siltä, että toisella puolella ruutua olisi vain joku vastaajarobotti. Täällähän on paljon henkilökuntaa ja kaiken maailman verkk@rit, eikö joku nyt oikeasti ehtisi kirjoittaa edes lyhyen vastauksen? Jos ei, niin jättäisitte kaikenlaiset korulauseet ja laittaisitte vain sen linkin…

T. SadePisara💧

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei SadePisara💧,

Kirjoitat tärkeästä asiasta ja on todella hyvä, että tuot ihmetyksesi esiin. Nuortennetin jokainen viesti luetaan tarkkaan läpi ennen sen julkaisua ja niitä on lukemassa moderaattorit sekä Nuortennetin työntekijät. Joskus palstoille tulee viestejä, jotka herättävät meissä huolen lapsen tai nuoren hyvinvoinnista ja haluamme tarjota kirjoittajalle apua tilanteeseen. Siksi nämä viestit siirretään Nuortennetin Päivystäjä mukana keskustelussa -palstalle, jossa jokaiseen viestiin vastaa Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä.

Olet oikeassa siinä, että kun viesti siirretään palstalta toiselle, kerrotaan siitä aina lapselle tai nuorelle liittämällä mukaan lyhyt viesti siirtämisen syystä. Jokainen viesti kuitenkin luetaan huolella ja Päivystäjä mukana keskustelussa – palstalla viestiin vastaa päivystäjä, joka lukee viestin huolellisesti ja vastaa siihen henkilökohtaisesti.

Kiitos tärkeästä palautteestasi, välitämme sen eteenpäin Nuortennetin tekijöille!

Lämpimin terveisin,

Nuortennetin työntekijä

Happy_HelloKitty

Toi on kyllä muuten totta :( ❤️

SadePisara💧

Hei, kiitos vastauksesta! Hyvä kuulla, että kaikki vastaukset luetaan huolellisesti läpi, vaikka en kyllä epäillytkään sitä. Haluaisin kuitenkin tuon lisäksi kysyä, miksi tuollainen viesti laitetaan ennen kuin keskustelua on edes siirretty? Vähän outoa sekin…

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Tervehdys,

Hyvä kysymys tämäkin! Tuo saateviesti laitetaan aina matkaan, ja sillä pyritään selittämään, miksi joku viesti siirretään pois alkuperäisestä paikastaan toiselle palstalle. Viestin tarkoitus on kertoa aina kirjoittajalle ja samalla myös muille keskustelupalstaa lukeville, että meillä on herännyt huoli kirjoittajasta ja haluamme tarjota apua siirtämällä keskustelu palstalle, jossa aikuinen on vastaamassa tälle nuorelle.

Ymmärrän kuitenkin ihmetyksesi siitä, että viestiä ei uudella palstalla julkaista kuitenkaan saman tien, vaan julkaisu saattaa kestää muutaman päivän johtuen vastauksen kirjoittamisesta.

Lämpimin terveisin,
Nuortennetin työntekijä

mhm

Tää on totta + ite avaudun mielummin nuorille kuin aikuisille :)

-.-

Heissan

Mun mielestä se on tosi kiva että panostette niin paljon vastaamiseen ja osaatte sanoa oikeat sanat. Ehkä tosiaan voisi olla niitä oikeita vinkkejä eikä sitä ”suosittelen sinua juttelemaan koulu-psykologin kanssa”. TOKI sekin on hyvä juttu koska silloin ymmärtää että oma murhe ei olekaan niin kevyt kuin ajatteli vaan että voi oikeasti olla kyse jostain vakavasta josta tulisi jutella aikuisen kanssa. Mutta juu vinkit on tosi kivoja ja se että aina ”lohdutatte” ja muutenki kyllä aina vastaatte hyvin.

Mutta älkää muuttuko mitenkään! Voitte vaan lisätä pari juttua mutta älkää ottako mitään käytäntöä kokonaan pois!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei nimimerkki -.-

Kiitos tärkeästä palautteestasi!

Ymmärrän hyvin, että myös muunlaisetkin vinkit olisivat tervetulleita. Haluamme jokaiselle vastata henkilökohtaisesti ja tarjota tukea, mutta erityisesti vakavissa aiheissa haluamme aina kannustaa juttelemaan myös jollekin oman lähipiirin aikuiselle tai esimerkiksi koulun ammattilaisille. Nostitkin tärkeän näkökulman, että sillä haluamme nimenomaan välittää sitä, että asian kanssa ei pidä jäädä yksin, vaan apua ja tukea on aina hyvä hakea.

Oli mieltä lämmittävää kuulla, että olet tykännyt vastauksistamme. Tervetuloa jatkossakin kirjoittelemaan Nuortennettiin. <3

Ystävällisin terveisin,
Nuortennetin työntekijä

Toi on niin totta.

Vastaa aiheeseen: Olisi vähän asiaa…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top