Siirry sisältöön
Heponen

Oon taas huomannu et mä en syö, en haluis syödä ei tee edes mieli, ja oon alipainonen n. [kilomäärä poistettu] kg. Se vähän ahdistaa ois kiva tietää et onko ok?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Onpa hyvä, että olet pysähtynyt miettimään hyvinvointiasi. Olet selvästi huolissasi syömisestäsi ja siitä, ettet saa riittävästi ravintoa. On tietenkin hankalaa syödä, jos ei ole ruokahalua. Mikähän sen mahtaa aiheuttaa? Ruokahaluttomuutta voivat aiheuttaa jotkin kehoon liittyvät muutokset tai sairaudet tai sitten jokin psyykkinen asia, kuten stressi, suru tai muu kuormitus.

Liian vähäinen syöminen ei tietenkään ole sinulle hyväksi, niin kuin tiedät. On siis tosi hyvä, että olet huomannut sen ja haluat tehdä asialle jotain. Toki se, jos et edes halua syödä, on sitten eri asia. Mikä siihen mahtaa olla syynä?

Olisi tosi tärkeää, että kävisit juttelemassa asiasta terkkarisi kanssa. Joku tähän tilanteeseen on johtanut ja olisi hyvä saada selville, mikä se on. Olisi tärkeää, että voisit syödä tarpeeksi omaan ikääsi nähden ja tietenkin monipuolisesti niin, että kehosi saisi kaikkia sen tarvitsemia ainesosia. Silloin jaksat paremmin touhuta koko päivän etkä väsy niin helposti. Mitä ajattelet?

Voit aina myös soittaa meille numeroon 116 111 tai tulla chattiin juttelemaan. Mutta kaikkein parhaita apua saat terveydenhuollon ammattilaiselta eli esimerkiksi juurikin koulusi terveydenhoitajalta. Ethän jää yksin tämän asian kanssa?

Olet tärkeä!
Terveisin Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Oma syöminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top