Siirry sisältöön
Enkeli🪽

Mulla on tosi paljon asioita mistä mun pitäis puhua ja ajatuksia joita pitäis jakaa koska ne vaan on mun päässä ja huutaa siellä toinen toistaan kovemmalla äänellä. Nää liittyy mun ”kavereihin”, perheeseen yms. Tiedän, pitäisi puhua jollekin, mutta sen pitäis olla ihminen jonka tiedän ja joka on luotettava. No, en siis puhu kenellekkään. Ja mä näin tästä unen, joka meni näin:

Kaikkialla oli pimeää, ja mä seisoin mun huoneessa, yksin. Sitten mä näin itseni seisomassa mua vastapäätä ja mä katon itteeni, Ja mun iho on harmaa eikä silmissä oo mitään eloa. Ja mä tulin niin surulliseksi, tuntu että mä jään jonku todella raskaan alle. Oli vaikea hengittää. Otin itseäni kädestä kiinni ja seistiin vaan siinä, mulla oli aivan järkyttävä paino mun päällä. Enkä saanu sitä pois… ja sitten mä kuolin. Ja heräsin.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä, että kirjoitit mietteistäsi tänne. Toivottavasti se on alku sille, että löytäisit keinon helpottaa oloasi. Asioista puhuminen tutkitusti auttaa ja helpottaa oloa. Kun asioista puhuu ääneen, niistä huomaa itsekin eri puolia ja voi ymmärtää sellaista, mitä ei ole aiemmin hoksannut.

Tuossa unessa otit itse itseäsi kädestä ja lohdutit itseäsi. Halu toisen tuskan helpottamiseen on inhimillinen osa ihmistä ja uskon, että lähipiirissäsikin on monia ihmisiä, joille olet tärkeä ja jotka haluaisivat olla olkapäänäsi, kun sellaista tarvitset.

Ymmärrän kuitenkin, että vaatii joskus rohkeutta kertoa jostain itselle tärkeästä tai arasta asiasta. Se vaatii luottamusta ja rauhallisen hetken. Usein harjoitus auttaa: se, että puhuu asiasta ensin yleisellä tasolla ja sitten vasta siitä, miten asia omassa elämässä näyttäytyy. Tai sitten se, että kirjoittaa tai puhuu asiasta ensin jollekin tuntemattomalle ja sitten vasta jollekin läheiselle ihmiselle.

Jos tuntuu helpommalta puhua kavereista tai perheestä jollekin ulkopuoliselle, miltä tuntuisi jutella niistä koulusi kuraattorille tai muulle koulun aikuiselle? Tai jos haluat täysin anonyymin kuuntelijan, niin mekin olemme täällä sitä varten. Meille voi soittaa viikon jokaisena päivänä (numeromme on 116 111) eikä soittaminen maksa sinulle mitään. Jos haluat mieluummin kertoa mietteistäsi kirjoittamalla, voit tulla chattiin, joka on täällä Nuortennetissä joka ilta klo 17-20 tai kirjoittaa kirjeen nettikirjepalveluumme.

Yhdessä tuumailemalla asiat usein järjestyvät tai voit saada vinkkiä siihen, miten voisit kertoa tunteistasi läheisillesi, kuten kavereillesi tai perheellesi.

On tosi tärkeää, että pidät huolta omasta hyvinvoinnistasi ja kerrot, jos joku asia tai tilanne painaa mieltäsi tai joku läheinen on käyttäytynyt niin, että olet pahoittanut siitä mielesi. Puhumalla voi vaikuttaa asioihin ja estää se, että ne jatkuvat sinulle vahingollisina vielä vuosien ajan.

Olet tärkeä!
Sinua lämmöllä ajatellen
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Omituinen uni

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top