Siirry sisältöön
12w tyttö

Mulla on siis sellanen ongelma et mulla ei oo kunnollista kaveria. Mun entinen paras kaveri oli vielä viime vuonna mun kaveri mut nyt ku se meni yläasteelle (meillä on siis niin pieni koulu et yläaste ja ala-aste on samassa) se vaikutti siltä et se ois unohtanut mut. Mä kyllä aloin ”kyllästymään” siihen viime vuonna ku se jotenki tunki kokoajan seuraan mutta nyt mulla on sitä silleen ikävä. Se on muuttunu silleen et siitä on tullu vähä ”pissismäinen” (tyhmä sana) mut joo. Ja siis nyt oon sellasessa kolmen hengen kaveriporukassa mut musta tuntuu et en kuulu siihen joukkoon niin hyvin.. Help!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei
Kerrot, että entinen paras kaveri on muuttunut etkä ole enää hänen kanssaan ja nyt sinulla ei ole enää läheistä kaveria. Tilanne tuntuu varmasti kurjalta.

Murrosikä on valtavaa kehityksen aikaa. Joskus tässä muutoksen ja kehityksen pyörteessä tapahtuu sellaista, mikä vaikuttaa kaverisuhteisiinkin. Kaveri, jonka kanssa on aiemmin jaettu kaikki, ei tunnukaan enää läheisimmältä, vaan sen sijaan joku toinen kaveri alkaakin tuntua läheisemmältä. Näin on varmaan käynyt sinun entisen parhaan kaverin osalta. Ja kerrot itsekin tunteneesi pientä kyllästymisen tunnetta viime vuoden puolella. Sinun on tärkeää muistaa, että tämä muutos ei ole sinun vika tai että olisit tehnyt jotain väärää. Näin vaan välillä tapahtuu.

Muutokseen tottuminen vie aikaa. Vaatii itseltä energiaa yrittää löytää uusia kaveriporukoita ja toisaalta niiltä muilta koulukavereilta vaatii aikaa esimerkiksi huomata, että sinä ja entinen kaverisi olettekin nyt eri porukoissa.

On mukava kuulla, että olet löytänyt tiesi kolmen hengen kaveriporukkaan. Jos tämä tilanne on suhteellisen uusi, niin on aika luonnollista, että et tunne vielä samanlaista yhteenkuuluvuutta kuin entisen parhaan kaverisi kanssa, jonka kanssa ehditte olla ystäviä pitkään. Ystävyys kehittyy vähitellen ja toisaalta jokainen ystävyys on erilainen.

On kivaa, että sinulla on seuraa koulussa. Kannattaa olla avoimin mielin ja saattaa käydä vaikka niin, että sattuman myötä tulet juttuun jonkun sinulle vieraamman koulukaverin kanssa ja yks kaks huomaatte, että teillä onkin paljon yhteistä.

Kaveruudesta löydät lisää tieto nuorten netin sivuilta: https://www.nuortennetti.fi/ihmissuhteet/kaverit/

Lämpimin terveisin
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Ongelma

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top