EI SUA KIINOSTA 07 tyttö

Moi! Kerä lukeekin tätä mä en tiiä mitä teen koska tää on mun vika vaihtoehto. No en osaa olla oma itteni ollenkaan en tiiä ketä oon kun hävitin itteni koulukiusaamiwen myötä ja oon kaikille eri ihminen nitten tarpeitten mukaan. Esim. Yks ihminen oli kiinostunu must joka oli uutta ja sanoin sille näin: Tää päätty joko kahdel taval sä petät mun luottamuksrn tai saat oikeesti tietää kuka oon. Sen jälkeen vaan lähin eikä olla puhuttu sen jälkee. Olin ihanerinlainen sen kaa vanhemmat attelee oon täydellinen oikeesti mus ei oo mitään täydelist ja kukaan ei kuuntele mul aina vaan feikki hymy. Kiitii

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Hienoa, että kirjoitit keskustelupalstallemme! Olet rohkea, kun kerroit ajatuksistasi!

Ikävä kuulla, että olet joutunut kokemaan koulukiusaamista. Oletko kokenut sitä edelleen?

Kerroit, että et osaa olla oma itsesi ja olet erilainen eri ihmisille riippuen heidän tarpeistaan. Mielestäni se on jo todella iso asia, että olet itse oivaltanut tämän. Se on luonnollista, että saatamme käyttäytyä hieman eri tavalla eri ihmisten seurassa, mutta samaan aikaan on kuitenkin tärkeää kokea, että pystyy olemaan myös oma itsensä.

Kerroit, että eräs ihminen oli kiinnostunut sinusta, ettekä ole enää jutelleet kohtaamisenne jälkeen. Miltä sinusta tuntui, kun hän oli kiinnostunut sinusta?

Kerroit, että vanhempasi ajattelevat, että olet täydellinen, mutta itse et koe näin. Sinussa on ihan varmasti paljon vahvuuksia ja hyviä asioista, vaikka itse et niitä näkisikään. Olet arvokas ja tärkeä juuri tuollaisena!

Pystyisitkö kertomaan vanhemmillesi, millaisia ajatuksia sinulla on? Olisi myös tärkeää, että pääsisit käsittelemään kiusaamiskokemuksiasi jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Voisitko ajatella, että varaisit ajan esimerkiksi koulukuraattorille? Hän on ammattilainen, joka on tottunut käsittelemään lapsien ja nuorien kanssa esimerkiksi kiusaamiseen liittyviä kokemuksia.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (suomeksi 116 111 eller på svenska 0800 96 116) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Tänne kirjoittaminen ei ole sinun viimeinen vaihtoehtosi – sinulla on oikeus saada apua ja tukea itsellesi!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: ongelma – puhelin

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.