Siirry sisältöön
Haluun apui

Moi en tiiä mitä pitäs tehä oon vaikeassa tilanteessa ja laitoksessa tällä hetkellä.
Äidin luona en voi asua hänen mielenterveyden ongelmien ja puol isäni syystä, puol isäni on ongelmallinen hän haukkuu ja käy käsiksi ja viime välikohtauksessa lähdin hatkaan viikoksi jonka jälkeen jouduin suoraan sijotukseen. Oon ollu laitoksessa nyt 3kk ja halusin muuttaa isälle mutta sossut ei anna koska isäni on kuulemma ollut liian vähän aikaa raittiina.
Oon käyny lääkärin luona juttelemassa ja mulle todettii vähä aika sitte masennus ja ahdistusta löytyy yms.
Mulle tuli jatkohoito lähetys jo mutta siinä menee monta kuukautta js en tiiä miten pärjään enää oon niin väsynyt tähän. Eli jos joku osaisi auttaa jotenki että miten pärjään tän ahdistuksen kanssa??

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka, kiitos viestistäsi. Kerroit, ettet voi tällä hetkellä asua kummankaan vanhempasi luona ja sen takia sinut on sijoitettu laitokseen. Se, mitä kerroit kuulostaa siltä, etteivät vanhempasi tällä hetkellä pysty tarjoamaan sinulle turvallista kotia ja sen vuoksi laitos on tällä hetkellä sinun etusi mukainen paikka asua, vaikka se ei siltä nyt tunnu. Ymmärrän hyvin, että haluaisit isäsi luokse laitoksesta asumaan, mutta se ei ole tällä hetkellä sossujen mielestä ole mahdollista. Luulen, että sossut haluavat olla todella varmoja isäsi raitistumisesta ennen kuin sinä voit sinne muuttaa, jotta ei kävisi niin, että joutuisit isäsi luota taas takaisin laitokseen. Sinä olet sossujen asiakas ja heidän tehtävä on ajaa sinun etuasi!

Niin kuin itsekin sanoit niin tilanteesi on vaikea, joten on ymmärrettävää, että mielialasi on alavireinen. On tosi hienoa, että olet käynyt lääkärissä juttelemassa ja oletkin saanut jatkohoitoon lähetteen. Mutta miten kurjaa, että joudut odottamaan useamman kuukauden jatkohoitoon pääsyä! Nyt pohdit, miten selviät ahdistuksen kanssa tulevat kuukaudet. Usein ahdistukseen auttaa jo se, että pystyy puhumaan olostaan eikä pidä kaikkea sisällään. Ystävillekin puhuminen voi auttaa, mutta mietin, että voisitkohan puhua laitoksessa jollekin työntekijälle? Laitoksen työntekijät ovat ammattilaisia ja heillä on osaamista käsitellä vaikeitakin asioita ja uskon, että he mielellään auttaisivat sinua. Laitan tähän alle myös linkin nuorten mielenterveystalon sivuille, josta löytyy vinkkejä ahdistuksen hoitoon. Voit käydä katsomassa olisiko siellä jotain sellaisia keinoja, jotka sopisivat sinulle. Voit myös aina soittaa lasten ja nuorten puhelimeen, jonne voit puhua luottamuksellisesti juuri niistä asioista, joista itse haluat: p 116 111
(24.6 – 4.8 klo 17 -20). Jos sinusta tuntuu, ettei ahdistus helpota ja olo vain pahenee niin sitten kannattaa mennä uudestaan lääkäriin.

Linkki nuorten mielenterveystalon sivuille: https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/ahdistuksen_omahoito/Pages/default.aspx

On todella hienoa, että olet lähtenyt hakemaan apua ja rohkeasti kerroit meille tilanteestasi. Olet rohkea nuori ja ihan kaiken avun arvoinen!

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Kata, verkk@ri

Hei!

Paljon paljon voimia sinulle vaikeaan tilanteeseen!
Olet todella rohkea kun uskallat pyytää apua <3

Puhuminen todellakin voi auttaa. Minua auttaa myös kovasti kirjoittaminen. Kirjoitan ihan vain paperille ajatuksia, se puhdistaa todella paljon.

Kärsin itse myös välillä ahdistuksesta ja masennuksestakin on kokemusta. Minulla on auttanut paljon luonnossa liikkuminen, musiikki sekä ehkä tärkeimpänä päivärytmistä kiinni pitäminen ja se että on jotain järkevää ajateltavaa kuten koulu. Nukkuminen on todella tärkeää, silloin kun on henkisesti vaikeaa. Saathan nukuttua hyvin?

Sinusta tuntuu varmasti todella pahalta se, että et voi asua vanhempiesi luona ja olet ehkä myös huolissasi heistä. Tärkeintä olisi nyt kuitenkin se, että keskityt itseesi ja omaan hyvinvointiin.

Sä selviät kyllä!

Vastaa aiheeseen: Ongelmat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top