Siirry sisältöön
Epäluova henkilö

Moi! Mä en yhtään tiedä pitäisikö tämä pistää tänne vai ei mutta pistän se nyt vaan.
Mä oikeesti vihaan mun perhettä. Siis kyllä vihaan vihaan.(varsinkin vanhempiani)
Mulla on aina ollu negatiivisiä tunteita koko perhettäni kohtaan. Minä olen vanhin meidän vanhempien 3 lapsesta ja voin vain suoraan sanoa että se paska mitä kaikkee saat siitä on niin vaikeeta kantaa [osa tekstistä poistettu] Minä aina teen tiskit, imuroin, autan sisaruksiani läksyissä, autan äitiäni hänen työ jutuissa, autan vanhempiani heidän ongelmissa, pesen pyykit, viikkaan pyykit, vien muiden tavarat ja vaatteet paikoilleen, käyn kaupassa, teen ruokalista, teen ruokaa vien roskat, olen kuin terapeutti vanhemmilleni samoin sisaruksilleni, yms. Mutta mä vihaan sitä että en saa edes kiitosta [osa tekstistä poistettu]
Aina kun minä saan huonomman numeron kuin 8 sanotaan että olen tyhmä.
Kerran kun olin viikon isovanhemmillani tulin takaisin asunto olin niin likainen että ihmettelin mitä siellä oltiin tehty sillä aikaa kun olin poissa.(ei ainakaan oltu siivottu!)
[osa tekstistä poistettu]

Musta tuntuu että mulla on joku ongelma mun päässä tai jotain, vihaan kun en tiiä mitä se on.
[osa tekstistä poistettu]
Kiitos jos luit tän loppuun

Nuortennetin ylläpito

Hei Epäluova henkilö,

Kiitos kun kirjoitit tänne rohkeasti! Moderoin suurimman osan tekstistä pois, mutta olen lukenut viestisi kokonaan.

Olen todella pahoillani, että olet joutunut kokemaan väkivaltaa sekä kotona että koulussa. Kaikenlainen väkivalta on aina väärin ja sinun on ehdottomasti saatava nyt apua. Ymmärrän hyvin, miksi sanot, että vihaat perhettäsi ja sinulla on negatiivisia tunteita heitä kohtaan – sinua on kohdeltu todella väärin ja ansaitset parempaa.

Lastensuojelusta sinun kuuluisi saada apua, voit lukea lisää lastensuojelusta täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/tukea-ammattilaiselta/apua-lastensuojelusta/#miten-apua-voi-saada Oman paikkakuntasi lastensuojelun yhteystiedot löydät, kun haet hakukoneella ”paikkakuntasi lastensuojelu”. Voit uhkaavassa tilanteessa myös aina soittaa hätänumeroon (112).

Kerroit asustaneesi isovanhemmilla jonkin aikaa, voisitko pyytää myös heiltä tukea tilanteeseen? Olisi tärkeää, että voit tukeutua johonkuhun luotettavaan aikuiseen elämässäsi.

Pahoittelut, että olet joutunut hieman odottamaan viestisi julkaisua ja siihen vastaamista täällä Nuortennetissä. Kesän aikana nopein apu löytyy Lasten ja nuorten puhelimesta (p. 116 111) ja chatista, jotka päivystävät joka päivä klo 17–20. Yhteystiedot löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ On todella tärkeää, että pääset juttelemaan luotettavan aikuisen kanssa ja saat tukea.

Siirsin viestisi kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun palatessaan kesätauolta 17.7 alkaen. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Toivotan sinulle rohkeutta ja voimia hakemaan apua! Älä jää yksin, apua on saatavilla. Olet arvokas ja ihana ihminen, ja kaiken avun arvoinen!

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Ongelmia elämässä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top