Siirry sisältöön
joku

koulussa opettajat pelkää mua ja suurin osa oppilaista myös tosin mun kiusaajat ei mua lyödään usein koulussa ja kotona äidin toimesta muutan isälleni onneksi kesällä ja en ole saanut mistään apua ongelmiin.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka,

kiitos, kun kirjoitit meille. Kuulostaa todella ikävältä, että olet joutunut kokemaan väkivaltaa äitisi sekä kavereittesi taholta. He ovat toimineet hyvin väärin sinua kohtaan, sillä ketään ei saisi lyödä. Väkivallasta pitää aina kertoa jollekin luotettavalle aikuiselle, jotta se saadaan loppumaan. Ilmeisesti oletkin jo kertonut ainakin siitä, että äitisi lyö sinua, kun olet nyt muuttamassa isällesi? Ja se kuulostaa hyvältä, että pääset kotiin, jossa et joudu kokemaan väkivallan uhkaa. Sinä ansaitset turvallisen kodin!

Jäin miettimään, että miksiköhän opettajasi ja osa oppilaista pelkäävät sinua? Se ei varmasti tunnu kivalta ja siitäkin olisi hyvä puhua, jotta asia selviäisi. Ehkäpä voisit kertoa tästä isällesi ja voisitte vaikka mennä yhdessä koululle sitten syksyllä tapaamaan opettajaasi ja puhumaan asiasta. Ehdottoman tärkeätä on myös se, ettei sinua lyödä enää koulussa ja siitäkin sinun olisi hyvä jutella isäsi kanssa.

On tosi harmillista, ettet ole vielä saanut mistään apua ja ilmeisesti olet sitä yrittänyt jo hakea? Oletko käynyt juttelemassa koulukuraattorin kanssa? Kuraattori on koulun sosiaalityöntekijä, jolla on osaamista auttaa sekä tarvittaessa ohjata nuoria oikean avun piiriin. Usein kuraattorit ovat koululla vielä juhannukseen asti töissä eli ehkäpä ehtisit olemaan vielä häneen yhteydessä ennen syyslukukauden alkua? Jos haluat jutella enemmän ja luottamuksellisesti asioistasi niin voit soittaa, chatata tai kirjoittaa meille kirjeen tänne lasten ja nuorten puhelimeen. Kuuntelemme sinua mielellämme ja autamme parhaamme mukaan löytämään sen oikean avun sinulle.

Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle toivottaa,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: ongelmia perheessä ja koulussa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top