Siirry sisältöön
Moips

Haluta tappaa? En mä ikinä oikeesti pystyis tekemään sitä ja tunnen empatiaa, eli en mikään psykopaatti ole. Mua vaan pelottaa tää ja haluun tietää teidän ajatuksia. En ees niin usein ajattele tätä mut aina välillä… Melkein voisin tehä sen jos sillä ei ois seurauksia ja kuolemasta vois palata eikä kukaan suris. Mut en sit kuitenkaan tekis muualla kun mielikuvituksessa.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestäsi. Ajattelisin, että ihminen on pohjimmiltaan empaattinen ja liittyminen toisten ihmisten joukkoon sekä ryhmässä toimiminen on meille luontaisempaa ja turvallisempaa kuin lajitoveria vastaan ryhtyminen tai hänen tappamisensa. En siis olisi huolissani noista ajatuksista. Murhat ovat kirjallisuudessa, elokuvissa ja muussa taiteessa ja kulttuurissa iso osa genreä, mikä tarkoittaa sitä, että se kiinnostaa ja kiehtoo monia ihmisiä.

Ihmismieli on ihmeellinen ja kaikenlaisia ajatuksia ja fantasioita tulee mieleemme, vaikkemme sitä haluaisi tai niitä ikinä toteuttaisi. Ajatuksille ei voi mitään (paitsi tietenkin se, että alkaa sitten tietoisesti ajattelemaan jotain muuta) ja ne eivät ole ikinä sama kuin teko. Ne voi ottaa vastaan suurella uteliaisuudella, että ”onpas outo ajatus, mistäköhän tuokin tuli?” ja antaa niiden sitten mennä omia aikojaan. Hyvä mielikuvitus on tärkeä osa luovuutta, joten voit myös ihailla mielesi tuotoksia ja kummastella, mitä kaikkea aivot tuottaakaan.

Se, että kerrot ettet pystyisi todellisuudessa tappamaan ketään, kertoo siitä, että sinulla on terve omatunto, joka toimii kuin pitääkin ja haluat olla läheisillesi hyvä. Tee siis jatkossakin hyviä asioita ja ole aina ystävällinen kun vain jaksat, siitä tulee hyvä mieli sekä itsellesi että kanssakulkijoillesi ja näet, kuinka hyvä tyyppi olet näistä päähän välillä tulevista ajatuksistakin huolimatta.

Lämpimin terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Onko ihan normaalia…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top