Siirry sisältöön
Ahdistunut

Haluisin kysyy neuvoo yhtee juttuu… Olen jo kauan pitänyt itseäni lihavana [loppu tekstistä poistettu]

MLL Ylläpito

Hei,

en voi julkaista viestisi sisältöä palstallamme.

Kertomastasi herää huoli sinusta ja vastaus kysymykseesi, ”onks tää enää normaalii?” on ehdottomasti, että ei ole normaalia. Minusta kuulostaa siltä, että ruokaan liittyvät ajatuksesi ja tottumuksesi ovat päässeet vääristymään pahasti. Se ei ole sinun syytäsi ja voit ilman muuta saada siihen apua ja löytää jälleen normaali suhtautuminen itseesi ja ruokaan.

Jokainen meistä tarvitsee ruokaa pysyäkseen hengissä. Puhuit painonvaihtelusta ja sitä tapahtuu päivän aikana meillä kaikilla. Se ei tarkoita, että lihoisi tai olisi lihonut. Painoon vaikuttavat myös moni muu asia, kuin vain se ruoka, mitä on syönyt. Ja vaikka vaa’alla paino näyttäisi nousseen tai laskeneen hieman, se muutos ei näy kehossa esimerkiksi päivän aikana.

Olen huolissani siitä, miten kovilla olet tällä hetkellä. Ja miten kovilla kehosi on! Miten paljon aikaa ja energiaa sinulla menee tällä hetkellä näiden asioiden pohtimiseen – varmasti aika paljon? Se ääni, joka päässäsi huutaa ei ole oikeassa eikä terve. Sen äänen voi myös vaimentaa, kun sinnikkäästi päätät, ettet halua olla sellaisen käskytettävänä. Sinä ja sinun terveys ja onnellisuus ovat paljon tärkeämpiä ja tärkeintä!

Voisitko kertoa siitä, mitä tännekin kirjoitit, jollekin aikuiselle? Koetko, että äitisi olisi sellainen henkilö? Jos äidille puhuminen tuntuu vaikealta, niin kouluterveydenhoitaja on aikuinen, kenelle voit jutella ja kuka osaa auttaa sinua.

Kerro aikuiselle mahdollisimman pian. Ansaitset kaiken mahdollisen avun ja tuen, jotta alat taas tuntea olosi vähemmän ahdistuneeksi. Rohkeutta!

Vastaa aiheeseen: Onko ihan normaalii?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top