Siirry sisältöön
winter bear 🐻‍❄️❄️

hei, oon miettiny tässä jonkin aikaa että haluaisin muuttaa ulkomaille opiskelemaan. oon suunnitellut asioita mutta en kuitenkaan vielä niin pitkälle. haluaisin mennä opiskelemaan ulkomaille palvelualalle esim. kampaajaksi tai kosmetologiksi. tiiän että siihen voi opiskella Suomessakin mutta jos on mahdollisuus niin menisin. olen ajatellut mennä etelä-koreaan koska ajattelin että se olisi hyvä maa opiskella tälläseen ammattiin. mietin tässä että onko mahollista muuttaa ulkomaille opiskelemaan jos on vanhempien lupa tähän. ja jos sinne pääsee muuttaa niin luultavasti siellä pystyisi asumaan omassa asunnossa tai sen opiskelupaikan asunnossa.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi!

Onpas sinulla mukavia suunnitelmia! Minulla ei ole tiedossa mitään syytä, miksi et voisi opiskella ulkomailla varsinkin, jos vanhempasi tukevat sinua siinä. Ehkä oposi osaa auttaa sinua alkuun ja kertoa, miten se voisi olla mahdollista.

Ainakin kieliasiat on hyvä varmistaa etukäteen: järjestetäänkö opinnot kyseisen maan kielellä vai ehkä englanniksi? Samoin myös se on hyvä varmistaa, että onko todistus varmasti pätevä myös täällä Suomessa, mikäli aiot tulevaisuudessa tehdä sen alan töitä täällä. Myös Kelaan on hyvä ottaa yhtyettä etukäteen ja kysyä sieltä, saatko ulkomaille opintotukea ja asumislisää.

Sekin on mahdollista, että opiskelet jossain suomalaisessa oppilaitoksessa, mutta teet opintoihin liittyvät harjoittelut ulkomailla tai menet kesätöihin ulkomaille. Ehkä sitä mahdollisuutta voisi kysellä alan oppilaitoksista jo ennen sinne hakemista? Silloin oppilaitos järjestää yleensä valmiiksi kaikki käytännön asiat eli sikäli se olisi helpompi tapa päästä ulkomaille.

Toivottavasti haaveesi toteutuu, tsemppiä ja hyvää kevättä sinulle!

Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Bab Honey Girl 😍😈 ❤💜💙💛💖

Hellou! Hetken jo luulin että olin ite kirjottanu tänne tämmösen viestin. Siis mul oli joskus melkeen sama. Ja nimenomaan Etelä-Koreaan. Paitsi ite halusin kpop idoliks tai kokiks. Mut anyway. Ihan sama asia. Itekki oon 15v. Tai täytän 16v tossa kesällä. Mut silti.
Ciaó!

Vastaa aiheeseen: onko mahollista muuttaa 15 vuotiaana?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top