Siirry sisältöön
riittämätön

Mä en osaa itse sanoa, olenko mä sopivan kokoinen. Omasta mielestäni en ole, ja tahtoisin laihtua. Eräs hyvä kaverini johon tutustuin netin kautta monta vuotta sitten, väittää jatkuvasti että syön liian vähän ja yrittää saada mua esim juttelemaan terkkarille. En uskalla mennä, luulen et petän mun vanhemmat jos ne kuulee et mul on yhtään mitään ongelmia ja pelkään et ne ite masentuu jos kuulee jotain tästä.

[osa tekstistä poistettu] Mua ahdistaa usein ajatella mitään mun laihtumiseen / lihomiseen liittyvää ja ahdistaa jos joku yrittää ”puhua mulle järkeä” siitä.
Oon nyt kokenu tälläsiä tunteita noin kaksi vuotta ja alkaa riittää iha omalle jaksamiselle kans.

Enkä ite ees tiiä onko tää normaalia, vai oikeesti ongelma. Yritän sanoo itelleni että tää on iha normaalia ja kuuluu murrosikään yms. Ahdistaa. Onko tää pelkkää ”teiniangstia” vai jotain muuta?
En tiedä miten uskaltaisin ottaa asian puheeksi nyt 8lk terveystarkastuksessa sitten kun meillä ne alkaa.

Ikää mulla on 14v.

MLL Ylläpito

Hei nimim. ”riittämätön”,

kirjoittamasi perusteella sinun olisi hyvä jutella ulkonäköön ja syömiseen liittyvistä ajatuksistasi ja tunteistasi jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Tuntemuksesi ovat kestäneet kauan, joten olisi äärimmäisen tärkeää, että saisit apua ja tukea eikä sinun tarvitsisi enää kokea ahdistusta. Ansaitset voida hyvin ja on tärkeää, että saisit riittävästi ravintoa, jolloin sekä kehosi että mielesi voivat paremmin ja jaksat hyvin. Uskon, että vanhemmillesi on tärkeintä, että Sinä voit hyvin ja he haluaisivat auttaa sinua, jos tietäisivät kamppailustasi näiden asioiden kanssa.

Terveystarkastus on sopiva hetki, jolloin voisit ottaa asian puheeksi. Terveydenhoitaja on luotettava aikuinen, joka haluaa auttaa tällaisissa asioissa ja häntä voit lähestyä jo ennen terveystarkastuksia. Joskus terveystarkastuksen yhteydessä nuorta pyydetään esitäyttämään lomake, jossa voi ruksia tiettyjä kohtia liittyen itseen ja omaan terveyteen, kehoon.. Voisiko se olla yksi keino, jonka avulla ottaisit asian puheeksi?

Nuortennetistä löytyy myös Huoli puheeksi -lomake, joka on tarkoitettu tueksi vastaaviin tilanteisiin. Lomake löytyy täältä https://mll-fi-bin.directo.fi/@Bin/b6b72a4237d059b2dbca726386310b22/1349160714/application/pdf/14427896/Huoli%20puheeksi%20-lomake.pdf

Jos haluat keskustella luotettavan aikuisen kanssa nimettömänä, voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 arkisin klo 14-20 ja la-su klo 17-20 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin. Halutessasi voit myös kopioida yllä olevan tekstisi ja lähettää sen Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun.

Vastaa aiheeseen: Onko minulla ongelma syömisen kanssa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top