Yx vaan

Että 19 vuotias poika tuntee vetoa 13-15 vuotiaisiin tyttöihin.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos hyvästä kysymyksestäsi!

On normaalia tuntea vetoa erilaisia ihmisiä kohtaan ja kemiat voivat kohdata itseä nuoremmankin henkilön kanssa. On kuitenkin tärkeää huomioida, että Suomen laissa on määritelty 16-vuoden suojaikäraja. Tämä tarkoittaa sitä, että yli 16-vuotias ei saa olla seksuaalisessa kanssakäymisessä alle 16-vuotiaan kanssa. Lailla on tarkoitus suojella nuorempaa osapuolta, koska teini-iässä kehitys on vielä kesken. Laissa on kuitenkin lievennyksiä, jos kummatkin osapuolet ovat kehitysasteeltaan toisia lähellä, jolloin voidaan ajatella, että suhde on tasavartainen (esimerkiksi, jos toinen on 15-vuotias ja toinen täyttänyt 16).

Hienoa, että olet jäänyt pohtimaan tätä asiaa! Voit halutessasi aina tulla juttelemaan meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai tulla chattiin tai kirjoittaa nettikirjepalveluun. Lisätietoa ja aukioloajat löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti ja luottamuksellisesti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Kaikenlaisista ihmisistä saa kiinnostuu, mutta mm. Suojaikäraja täytyy huomioida esimerkiksi.

Confused

No onhan se normaalia. Itellä on se 10 vuotta se niinsanottu raja.

.

onko normaalia että 12-v poika haluaa olla niin sanottu ” gangsteri ” ja näyttää pelottavalta. oon jo pari vuotta yrittäny muuttaa vaatetusta ja tyyliä ” gangsterimäiseksi ” eli pidän housuja alempana kun kuuluisi ja näytän käsimerkkejä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Pohdit, onko normaalia, jos haluaa olla niin sanottu ”gansteri” ja näyttää pelottavalta. Kerroit, että olet pyrkinyt muuttamaan tyyliäsi tähän suuntaan.

Tässä vastaus kysymykseesi: on täysin normaalia! Hienoa, että olet löytänyt omanlaisen tyylin ja pyrit muuttamaan sitä haluamaasi suuntaan aina vaatteista käsimerkkeihin asti. Esimerkiksi juuri vaatteet ovat hieno tapa ilmaista itseään ja saat pukeutua juuri sellaiseen tyyliin, mikä tuntuu itsestäsi hyvältä.

Ystävällisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Eve🏳️‍🌈

On 🤔I guess

Tee

Kai niin voi käydä, mut sen ei pitäis mennä yhtään ajatusta pitemmälle. Ja on outoa jos sitä käy useinkin, koska eihän 13 vuotias oo 19 vuotiaan tasolla kehityksessä. Tää on kuitenki aika yleistä, jopa aikuisilla. Muista pitää huolta että sun tuntemil nuoril on turvallinen olo. Äläkä heitä läppää tästä kavereides kesken.

Ei kuulu mullle

Siis joka sella voi olla ne omat guilt pressure mutta kaikki tietää miks asiat on näin tääl koto suomessa. Ihan hyvä koska ei näin tällästä [osa teksistä poistettu]

Pedofiilivibat

Kaikki täällä tuntuu olevan hirveen myönteisiä ton suhteen, mutta ite en sanois olevan niin normaalia. 13-vuotiaat on ihan lapsia vielä ja sua 6 vuotta nuorempia. Ja mitä oon kuullut niin suojaikäraja ei kiellä seksin harrastamista vaan ainoastaan suojaa nuorempaa osapuolta oikeudessa, mutta en ole tähän asiaan sen tarkemmin perehtynyt. Joka tapauksessa toi voi olla varhainen merkki pedofiliasta ja suosittelen hakeutumaan jonkun ammattilaisen luokse puhumaan tuosta. Kannattaa myös miettiä ihastutko omanikäisiikin. Jos ihastut myös 19-vuotiaisiin niin asia tuskin on niin vakava.

Yrttitee-laventeli 02

Komppaan Pedofiilivibat-käyttäjää; 19-vuotiaan veto 13–15 vuotiaita kohtaan on pedofilistä, eikä lainkaan normaalia. Kunhan haet apua, etkä ole aikeissa hyväksikäyttää ketään, uskon sinun kuitenkin pystyvän elämään suht-normaalia elämää.

kokemusasiantuntija

ei ole normaalia, vähän epäilyttävää

Omena

Onko normaalia että 11 vuotias tyttö on vaan 143cm pitkä?

🌱

Mä oon 11 ja 142 senttii pitkä 😅 joten on normaalia

#Asiantuntija

Joku oli tuol laittanut et onko normaalia pukeutua gangsteri mäiseksi tai olla sellainen niin miten sen ny sanois eihän se tietenkään hyvää juttuu tee jos oikeesti alkaa tekemään niitä gangsta juttui et kyl voi mun mielestä pukeutuu gängstä mäiseks mutta kunhan ei ala tekemään pahoja juttuja kun ottaa huomioon nää kaikki puukotus jutut mitä on ollu Suomessakin

Vastaa aiheeseen: Onko normaalia

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.