Siirry sisältöön
Cherry;Blossom🌸

Siis onks normaalia että kokoajan tuntuu siltä että mikään ei ois oikeeta?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Kiitos kysymyksestä!

Normaalioloissahan aistimme välittävät meille jatkuvaa informaatiota siitä, missä olemme, mitä ympärillämme tapahtuu sekä siitä, miltä kehossamme tuntuu ja se kaikki pitää meidät yleensä aika tiukasti tässä hetkessä ja välittää meille tunteen siitä, että olemme olemassa ja osa ympäröivää maailmaa. Joskus toki voimme vaipua mietteisiin tai unelmointiin, mutta yleensä koemme olevamme tässä ja nyt.

En siis sanoisi tavalliseksi sellaista olotilaa, jossa mikään ei tunnu oikealta. Toki olisi mukava kuulla tästä lisää. Mutta jos koet usein tai pitkiä aikoja kerrallaan olevasi jotenkin irrallaan tästä todellisuudesta, niin ehkä siihen olisi hyvä etsiä syy.

Jotta saisit mielenrauhan tähän asiaan, suosittelen lämpimästi, että juttelisit asiasta jonkun ammattilaisen kanssa. Oletko tällä hetkellä jossain oppilaitoksessa? Jos, niin sieltä pitäisi löytyä psykologi, jonka kanssa voisit pohtia tätä tunnetta ja sitä, mitä se voisi tarkoittaa. Miltä tämä kuulostaa? Saisit pohtia tätä ihan ajan kanssa ja ehkä hän osaisi sanoa, mistä tällainen voi johtua.

Jos haluat (tai joudut odottelemaan pitkäänkin aikaa psykologille), voit myös keskustella asiasta meidän kanssamme joko Lasten- ja nuorten puhelimessa (numerossa 116 111) tai chatissä. Palvelumme ovat auki joka päivä eivätkä ne maksa sinulle mitään.

Lämmöllä,
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Suonjar🌈

Tää vois ehkä olla jotai derealisaatiota, mut en oo psykologian ammattilainen, joten ei kannata luottaa täydellisesti mun sanaan.

Vastaa aiheeseen: Onko normaalia

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top