Siirry sisältöön

Onko normaalia olla näi väsyny ja kaikki ahistaa?

13 vuotias

Okei siis. Oon 13v tyttö eikä mua kiinnosta nykyää enää mikää. Mul oli joskus 6 luokalla tosi paljo kavereita ja ne kaikki oli kyllä eri koulussa mut kävin niillä silti ainaki joka viikonloppusin. Sitte nyt ku 7 luokka alko nii ei vaa jaksanu tehä mitää. En oo jaksanu nähä niitä mun kavereita, kaikki snäpin streakit katkes, en jaksa jutella niitten kans, ig:tä en selaa nykyää enää koskaa enkä päivittele sinne mitää enkä jaksa vastata jos joku yrittää soittaa. Kyl mä siis haluisin nähä ja jutella niitten kans mut ku en jaksa.

Mua ahistaa tää iha kauheesi ku muutama siitä porukasta aluksi vielä aina laitto välillä viestii ja juttelin niille joskus mut neki on nyt unohtanu jo mut. Yks kaveri jonka kans olin esim. viime kesänä aivan kokoajan nii soittaa mulle aika useesti mut en jaksa vastata niihin ja laitan sitte perää viestii jotai että ”nyt on huono hetki, jutellaa myöhemmi” vaikka oikeesti oon vaa sängyssä yksin. Vaikka mul on koulussaki kavereita nii koulun jälkee tuun vaa samantien kotia ja meen nukkuu tai puhelimelle. Haluisin olla tosi paljo mun frendien kans mut ku ei jaksa ja jos oon ollu jonkun kans vaikka koulun jälkee nii oon aiva poikki illalla ja oon mielessä vaa sillee ”nyt aloin kerranki kaverii nii nyt ei taas tartte vähää aikaa miettii et pitäskö alkaa jotai”. En oo nyt nähny kavereita noin. Kahtee kuukautee jos koronaa ei lasketa eikä mua oikeestaa kiinnostakkaa nähä ketää. Viikonloppusin jos joku luokkalainen haluu nähä ja laittaa mulle viestii nii aattelen samantien ku nään sen viesin että mikä tekosyy ois tälläkertaa etten voi nähä. Muistan kyllä mite kivaa mul oli sillo sen kaveriporukan kans mut en vaa jaksa enkä saa aikaseks alkaa niitä. Meinasin viime kesänä vaihtaa kouluu sinne missä ne on mut sit en vaihtanukkaa ja sen jälkee en oo nähny niitä ku ehkä pari kertaa, jos ees sitäkää. Oon selittäny tän mun jutun minkä nyt kirjotin tähä nii yhelle sen toisen koulun kaverille nii se sano että se on jutellu musta sen kavereitten ja äidin kans ja ne on huolissaan musta. Niinku munki äiti on. Mun luokalla on yks tyttö jonka kaa oon tunneilla ja sitte meillä on semmone snäppi ja wappiryhmä nii aina ku se kysyy et voisko joku alkaa nii se ei ees vaivaudu kysyy multa ku se tietää että en koskaa jaksa.

Auttakaa, mitä mun pitäs tehä ku ahistun tän jutun kans eikä se oo nii yksinkertasta että vaan meen niille mun kavereille kylää, ku en jaksa lähtee pois kotoa. Koulujututki stressaa kokoajan ja ahistun täällä kotona.

Voiko se johtuu siitä että jos mul ei oo vaa semmosia kavereita, joiden kanssa mulla ois nii hauskaa että haluisin oikeesi nähä niitä?

Ella, verkk@ri

Moi!

Kuullostaa todella ikävältä ja siksi suosittelen, että puhut jollekkin aikuiselle asiasta. Sanoit, että äitisikin on huolissaan susta, niin oletko puhunut hänelle asiasta? Jos et, niin hänelle voisi asiasta puhua. Jos et halua äidillesi puhua voit esim. koulusi kuraattorille, hän varmasti osaa auttaa sun asiassa!

Jos et uskalla mennä puhumaan kenellekkään kasvotusten, niin lasten ja nuorten puhelin on auki ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20 sekä lasten ja nuorten chat päivystää su-ke klo 17-20. Siellä voit keskustella anonyymisti aikuisen kanssa.

Täällä keskustelupalstalla on todella vaikea keskustella asiasta, enkä voi siksi auttaa sua muuten kuin ohjaamalla sut jollekkin luotettavalle aikuiselle.

Tsemppiä ja ihanaa kesälomaa! <3

Vastaa aiheeseen: Onko normaalia olla näi väsyny ja kaikki ahistaa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top