Siirry sisältöön
masentunut

Olen ollut masentunut jo kuukauden verran ja päässä liikkuu jatkuvasti itsetuhoisia ajatuksia eikä puhuminen aikuisille auta kuin pieneksi hetkeksi.. onko tähän mahdollista saada apua ennen kuin käy jotain…?

MLL Ylläpito

Hei,

hyvä, että olet uskaltautunut puhumaan masentuneesta olostasi aikuisille. Oletko jo pitkään käynyt juttelemassa vai oletko jutellut esimerkiksi läheisillesi (kotona vanhemmille..) ? Usein olon paraneminen vaatii aikaa, varsinkin jos kyse on masennuksesta eikä vain hetkittäisestä mielipahasta.

Olisiko sinun mahdollista tavata myös lääkäriä, jos et ole jo tavannut? Kannustan sinua ehdottomasti jatkamaan puhumista myös niille aikuisille, jotka jo tietävät pahasta olostasi. Ja heille kannattaa myös kertoa täysin rehellisesti, millaisia synkkiä ajatuksia mielessäsi pyörii ja sekin, ettet koe puhumisesta olevan apua.

Yritä myös tehdä asioita, joista koet pientäkin iloa. Onko sinulla ystäviä, keiden kanssa voisit jutella kaikenlaista, tehdä kivoja juttuja, herkutella..? Mitkä ovat niitä asioita, joista itse tykkäät – lukeminen, kirjoittaminen, hyvät tv-sarjat, elokuvat..? Pidä itsestäsi huolta!

Luota siihen, että aika ja avun vastaanottaminen auttavat sinua kohti parempaa oloa. Tsemppiä kovasti!

Vastaa aiheeseen: onko normaalia?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top