Siirry sisältöön
Kusessaollaan

Alkanu ahistaa ihan helvetisti tää sotatila ja tulevaisuus yleensäkkään,kun tässä on eletty ensin pari vuotta kokoajan huonojen uutisten ja kärsimyksen kanssa ja pandemia näytti helpottavan nii sitten tää sota alko ja tekee pahaa nähä lapsia kärsimässä yhen ihmisen hulluudesta, ja miten se kansalleen sanoo pokerfacella vaikka mitä paskaa. Tässå ei hyvältä meidänkään kannalta näytä, koska jos suomi lähettää natohakemuksen, putin hyökkää varmasti, jos ei, ei olla turvassa välttämättä ja putin voi silti hyökätä. Ja sit mä oon miettiny tosi paljon että mä en vois auttaa jos venäjä hyökkäis koska oon 16 ja musta ois niin suuri kunnia taistella isänmaan puolesta jonka meidän kaikkien isovanhemmat perkelettä huutaen taisteli ja rakensi. Ja kun putinilla on ne ydinaseet, millä on ihan pirun pahat vaikutukset, ja tohon rajalle on ehkä 50 kilsaa nii ahistaa ihan [Osa tekstistä poistettu] että näinköhän tässä vielä lähtö tulee. Miks maailmassa on nii paljon kärsimystä ja murhetta kun siellä perheet hajoaa ja ihmisiä vauvasta vaariin kuolee ja ne lapset näkee jotain niin raakaa niin nuorena :c ja ne näkee nälkää ja on siellä kylmissään jossain metrotunnelissa. Äidit joutuu selittämään että isi lähtee ja ei välttämättä enää palaa. Vaikka en voi tehä asialle mitään nii silti nii pirun paha mieli niitten puolesta ja pelottaa tää tulevaisuus.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Kirjoitit, että sinua on alkanut ahdistamaan sotatilanne ja tulevaisuus ylipäätänsä. Et varmastikaan ole ajatustesi kanssa yksin ja siksi onkin hienoa, että päätit kirjoittaa tänne Nuortennetin keskustelupalstalle! Viimeiset kuluneet pari vuotta ovat olleet aikamoista aikaa ja tuntuu, että olemme nyt siirtyneet kriisistä toiseen.

Sotatilanne Venäjän ja Ukrainan välillä herättää ihmisissä paljon ajatuksia ja tunteet voivat vaihdella laidasta laitaan. Joku kokee epäuskoisuutta, ahdistusta ja pelkoa, joku toinen taas saattaa kokea vihaa ja yksi saattaa suhtautua tilanteeseen huolettomammin. Moni myös saattaa pohtia, miten voisi parhaiten auttaa. Ihan kaikenlaiset tunteet tässä tilanteessa ovat sallittuja ja normaaleja. Tilanne herättää monissa myötätuntoisia ajatuksia sodan keskellä olevia kohtaan ja monilla on myös herännyt huoli Suomen tulevaisuudesta.

Tällä hetkellä Suomessa ja maailmalla päättäjät tekevät paljon töitä sen eteen, että tilanne rauhoittuisi ja myös tulevaisuus olisi turvallisempi. Eri maiden päättäjät tekevät myös paljon yhteistyötä tilanteen eteen ja pohtivat erilaisia keinoja tilanteen ratkaisemiseksi. Olisi kaikkien etu, että sota saataisiin päätökseen.

Kun uutisissa ja muualla mediassa on tällä hetkellä paljon puhetta sodasta, niin on tärkeää suojata omaa mieltään. Uutisten katsomista voi kokeilla tietoisesti vähentää tai välttää, jotta se ei lisäisi vaikeita tunteita. On myös lupa tehdä asioita, jotka tuntuvat itsestä mielekkäiltä. Vaikeista tunteista on tärkeää myös saada keskustella jonkun luotettavan ja turvallisen aikuisen kanssa, jotta omien ajatusten kanssa ei jäisi yksin.

Nuortennettiin on myös koottu tietoa, josta voi olla tukea tilanteen käsittelyyn: https://www.nuortennetti.fi/tukea-nuorille-ukrainan-tilanteen-kasittelyyn/

Voit myös soittaa meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla juttelemaan chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. Palveluissamme voit jutella ihan mistä tahansa. Yhteydenotot ovat aina luottamuksellisia, nimettömiä ja maksuttomia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Ystävällisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Juuhh

Tsemppiii<3333 mä tiiän et se on tosi ahdistavaa😢😢koita pärjäillä❤️❤️💞

Vähä myöhässä hehe

Ei Putinilla oo rohkeutta hyökätä kahteen maahan yhtä aikaa. Mutta IS ssä luki et Putinilla ois 2wuotta elin aikaa

Vastaa aiheeseen: Onko tässä tulevaisuutta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top