Siirry sisältöön
Heippa. 12v

Vastatkaa jos tuntuu tältä tai kirjoittakaa tsemppi viestejä:
1. Musta tuntuu että kukaan ei ymmärrä. Kaikki puhuu jotain paskaa josta ei ole mitään apua.
2. Mulla ei oo kavereita.
3. Ahdistaa mennä yläkouluun. Koska. Pelkään että en saa kavereita tai mä uuvun. PS. Mulla oli uupumusjaksoja kutos luokan aikana. Ihan helvettiä se oli.
4. Oon koko ajan maassa
5. Olen addiktoitunut puhelimeen.
6. Pikkusiskot ahdistaa ja roikkuu mun perässä.
7. Tekis mieli raivota ja heittää puhelin seinään.
8. Nukun paskemmin kuin koskaan.
9. Herkkuaddiktio!
10. Joka päivä seiniin tuijottelua.
Adios 👋

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Heippa. 12v,

Hienoa, että päätit kirjoittaa tänne ja hakea tsemppiä ja tukea itsellesi, sitä ehdottomasti ansaitset. Toivon, että loma on tarjonnut sinulle lepoa, iloa ja hengähdystä ennen yläkouluun siirtymistä, vaikka mielesi on ollut maassa. Edessä on iso muutos, joka täysin ymmärrettävästi jännittää ja hermostuttaa.

Kerrot, että sinua ahdistaa ja ärsyttää monet asiat sekä koet, ettei sinua ymmärretä. Onko olosi tuntunut pitkään tältä? Kuvailemasi tunteet ja olotilat ovat normaaleja ikäisellesi nuorelle, mutta jos huomaat ettei arjessasi löydy hetkiä ja asioita, jotka saavat olosi kevyemmäksi ja mielen iloisemmaksi, kannattaa asiasta kertoa esimerkiksi terkkarille tai kuraattorille kun siirryt yläkouluun.

Toivon sinulle lempeää kouluun paluuta ja tsemppiä ja rohkeutta ensimmäisiin päiviin. Uuteen kouluun vaihtaminen tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua aivan uusiin ihmisiin ja saatatkin löytää samanhenkisiä ihmisiä ympärillesi, jotka ymmärtävät ja arvostavat sinua omana itsenäsi!

Jännityksen ja ahdistuksen kanssa ei tarvitse eikä pidä jäädä yksin. Jos ahdistus ja jännitys vaivaavat vielä, voit olla aina yhteydessä myös Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai chattiin, olemme auki joka päivä ja tukenasi jos sitä tarvitset!

Aurinkoisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Onkos teillä tämmöistä? Paskaa elämää?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top