Siirry sisältöön

Oon 17 v poika [osa viestistä poistettu] vanhemmat eivät välitä

Itsemurha

Itsemurhan partailla 😭

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Hienoa, että uskalsit olla yhteydessä sinun mieltäsi painavasta asiasta. Se jo itsessään osoittaa rohkeutta ja halua puuttua omaan pahaan oloon.

Vaikka viestisi oli lyhyt, etkä avannut tilannettasi sen enempää, minulla nousi huoli sinusta. Viestistäsi välittyi ahdistuneisuus ja surullinen mieliala. Pohdit vakavia asioita itsemurhaan liittyen. Tämäntyyppiset ajatukset ja mietteet viittaavat usein ahdistuneisuuden tai masentuneisuuden tunteisiin. Onkohan elämässäsi tapahtunut jotakin ikävää tai oletko kokenut muutoksia viime aikoina, jotka ovat alkaneet vaivaamaan mieltäsi?

Kirjoitit, että vanhempasi eivät välitä sinusta, tai siitä, jos tekisit itsellesi jotakin. Minusta tämä kuulostaa hyvinkin surulliselta. Haluan kuitenkin uskoa, että vanhempasi rakastavat sinua kovasti ja haluaisivat auttaa sinua. Ympärilläsi on varmaan muitakin ihmisiä, jotka välittävät ja haluavat sinulle pelkkää hyvää. Onkohan vanhempasi tietoisia sinun pahasta olostasi ja ajatuksistasi? Jos ei, kannustaisin kertomaan tunteistasi ja ajatuksistasi, jotta saisit apua tilanteeseesi

Jos kuitenkin koet, että vanhemmistasi ei ole apua kannattaa miettiä, kenen puoleen voisi kääntyä. Onko lähipiirissäsi muita luotettavia aikuisia, joiden kanssa voisit keskustella? Koulujen aukioloaikoina voi mennä juttelemaan esimerkiksi kuraattorin tai terveydenhoitajan kanssa. Muussa tapauksessa, voit olla yhteydessä esimerkiksi paikkakuntasi terveyskeskukseen.

Voit myös olla meihin yhteydessä puhelimen, chatin tai kirjeiden välityksellä. Kuuntelemme sinua mielellämme. Lasten ja nuorten puhelin päivystää päivittäin numerossa 116 111. Voit soittaa ilmaiseksi, ja nimettömästi ja puhua juuri niistä asioista, jotka sinua huolettaa.

Pidä huolta itsestäsi ja muista, että olet tärkeä ja sinulla on oikeus saada apua.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Oon 17 v poika [osa viestistä poistettu] vanhemmat eivät välitä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top