Siirry sisältöön
Hiltunen

Moi eli mietin että olenko alipainonen. Olen 5lk painan 33-34kg ja oon 154cm pitkä. Mun paino vaihtelee 31-35kg välillä ja joskus on päiviä jolloin syön vain yhden lämpimän aterian ja joskus en sitäkään. Joskus taan syön monta lämmitä ateriaa. Mulla on treenit 2krt vko ja muutenkin paljon harrastuksia. Kaikista oudointa on se että jos huomaan laihtuvani, mulle tulee jotenkin siitä hyvä olo :(

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Hiltunen,

Kiitos viestistäsi tänne Nuortennetin keskustelupalstalle! Voit olla ylpeä itsestäsi, että lähdet puhumaan ja kysymään asiasta, joka selvästi sinua mietityttää ja askarruttaa. Muistathan, ettei sinun tarvitse pohtia ja huolehtia tästä asiasta yksin, vaan sinulla on ympärillä aikuisia niin kotona kuin koulussakin, joille voit aina kertoa huolistasi ja he sinua auttavat.

Pohdit viestissäsi painoasi sekä ruokailurytmiäsi ja mietit, onko mahdollisuutta, että olisit alipainoinen. Jokainen meistä on omanlaisensa, mutta kasvusi ja kehityksesi kannalta on tärkeä kertoa, että kertomasi lukujen perusteella lasten painoindeksimittarin (ISO-BMI) mukaan olet alipainoinen ja kaipaisit terkkarin tai lääkärin tarkistusta. Kertomasi perusteella harrastat ja kulutat sitä kautta paljon energiaa, jonka takia myös säännöllinen ja monipuolinen syöminen olisi todella tärkeää.

Lisäksi kerrot huomanneesi, että sinulle tulee hyvä olo laihtumisesta. Joskus laihtuminen ja laihduttaminen voi saada otteen elämästä niin, että pikkuhiljaa koulunkäynti ja harrastukset vaikeutuvat eikä ajatuksissa ole enää sijaa muulle kuin painon tarkkailulle. Tästäkin syystä olisi todella tärkeää, että saisit kerrottua asiasta jollekin turvalliselle aikuiselle, joko kotona tai koulussa, jotta saisit itsellesi apua ja tukea ja jotta voisit taas paremmin!

Me Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) ja chatissa olemme myös tarvittaessa tukenasi, jos kaipaat juttuseuraa! Olemme auki joka päivä ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella!

Mukavaa syksyä sinulle toivottelee,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Oon huolissani mun painosta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top