Siirry sisältöön
Tytsy12

Mulla on ONGELMA!! Mä oon ollu ihastunut samaan poikaan kohta 3 vuotta. Viime vuonna se tuntu siltä et se ois ihastunu muhun, mut ei se oo enää..😞 Tän vuoden alussa tajusin, että se on ehkä ihastunu mun PARHAASEEN KAVERIIN. Kysyin mun kaverilta onio se ihastunu siihen ja se sano et ne on vaa hyvii kavereita. En tienny pitäiskö uskoo vai ei mut kuitenkin kysyin mun ihastukselta onko se ihastunu Piiaan (nimet vaihdettu) ja se sano et ”oon”. Sen jäljeen oon ollu ihan rikki ja yrittäny päästä yli mun ihastuksesta mut si se vaan onnistu. Joskus tulee ajateltuu et entä jos ne on yhes mut en usko! Miten pääsen siitä yli??

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Tuntuu varmasti kurjalta, jos itse on ihastunut poikaan, mutta poika onkin ihastunut ystävääsi. Siihen kehen ihastuu, ei pysty itse, eikä kukaan ulkopuolinen vaikuttamaan. Välillä tunteet ovat molemminpuolisia välillä eivät. Ihastumisen tunne itsessään on aika ihana eikö olekin? Siihen kutkuttavaan tunteeseen jää helposti koukkuun varsinkin, jos ihastuksen kohde joko vastaa tunteisiin tai ihastukselle ei ole kertonut tunteistaan mutta kokee, että toivoa on.

Ihastuminen menee yleensä ohi ajan kanssa tai kohdistuu johonkin toiseen henkilöön. Yleensä myös oma ihastuminen voi alkaa lopahtaa siinä vaiheessa, kun huomaa, että ei saa vastakaikua. Pettymyksen tunteita on myös hyvä käsitellä. Voisitko kenties kertoa ystävällesi, miten koet tilanteen? Hänellä varmasti on mietteitä asiaan liittyen ja jutteleminen auttaa aina.

Kehotan sinua tekemään asioita, joista pidät ja jotka tuottavat sinulle iloa, jolloin saat ajatuksia pois myös ihastuksestasi. Keskity esimerkiksi johonkin harrastukseen tai tee kivoja asioita ystäviesi kanssa.

Muista, että vaikka ihastuksesi ei ehkä tunteisiisi vastaakaan, olet hyvä juuri sellaisena ihanana itsenä kuin olet.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Oon ihastunut enkä pääse yli

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top