Siirry sisältöön
Käärijä fani😄✌🟢

Mä oon jo tosi kauan yrittäny etsii mulle sopivaa uskontoa, mut en oo vieläkää löytäny. Tuntuu, että kaikki tietää mihin uskontoon uskoo vai uskooko mihinkään, mut mä en tiiä vieläkää mun uskontoa. Ainoat asiat mitä katon netistä nykyään on etsiä mulle sopivaa uskontoa, mut en oo vieläkää löytäny, ja tää pilaa mun elämän. Oon liian masentunu tän takii… haluisin nii kovasti uskoo johonki uskontoon. Ainoa asia mitä toivon, ois löytää hyvä uskonto. Mitä mulla pitäs tehä!?😭
Ahdistaa!!!😭😭😔

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ”Käärijä fani😄✌🟢”!

Kiitos viestistäsi!

On ihailtavaa, kuinka huolella ja ajatuksella haluat panostaa sopivan uskonnon löytämiseen. Uskontoja on olemassa monia, joten sopivan löytyminen ei varmastikaan ole helppoa. Ikävää kuitenkin kuulla, kuinka tämä prosessi on tuottanut sinulle kovia paineita sekä saanut sinulle masentuneen ja ahdistuneen olon. Sekin voi omalta osaltaan tuoda paineita, jos tuntuu, että kaikki ympärillä tietävät, mihin uskovat vai uskovatko mihinkään. Siinä ei ole kuitenkaan mitään väärää, jos on oman pohdintansa kanssa kesken. Siinäkään ei ole mitään väärää, jos ei vain tiedä. Et varmastikaan ole yksin tämän asian kanssa!

On tosi hyvä, että olet pysähtynyt pohtimaan, mitä sinun tulisi tehdä. Pohdit tärkeää asiaa, mutta samalla se tuntuu vievän paljon voimiasi tällä hetkellä ja aiheuttavan vaikeita tunteita. Tuntuisiko sinusta, että pystyisit ottamaan hetkeksi etäisyyttä ja taukoa sopivan uskonnon etsimiseen? Jos etsiminen sijasta keskittyisitkin pohtimaan, mitkä asiat ja arvot ovat sinulle tärkeitä elämässä? Joskus tauon ottaminen voi tuodakin uusia ajatuksia ja näkökulmia. Ymmärrän kuitenkin, että tauon ottaminen ei aina ole helppoa, varsinkin, jos asia on sellainen, jota on vaikea saada mielestä pois.

Joskus asiaa voi olla hyvä pohtia myös jonkun toisen kanssa. Erityisesti myös vaikeista tunteista, kuten masentuneesta olosta ja ahdistuksesta, on syytä kertoa jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Tuleeko sinulle mieleen ketään sellaista aikuista, kenen kanssa sinusta tuntuisi hyvältä pohtia näitä asioita? Tuleeko sinulle mieleen joku läheinen tai voisiko esimerkiksi koululla olla joku työntekijä, kenen kanssa asiaa pohtia?

Jos haluat pohtia tätä asiaa tai jutella jostakin muusta aiheesta, niin voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattailemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. Kaikki palvelut ovat luottamuksellisia ja nimettömiä!

Toivoisin kovasti, että voisit löytää lempeyttä ja armollisuutta itseäsi kohtaan, vaikka et vielä olekaan löytänyt sopivaa uskontoa. Se, että et ole vielä löytänyt sopivaa, on mielestäni merkki siitä, että asia on sinulle tosi tärkeä ja haluat olla huolellinen.

Mukavaa alkanutta vuotta!
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Oon masentunut, koska en tiiä mun uskontoa.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top