Siirry sisältöön
Syvällinen

Eli siis, seiskalla oleva tyttö täällä.
Mietin pitkään, mihin tää kuuluis, mutta ajattelin sitten mielententerveyspuolelle..
Oon omasta mielestä outo, ja mulla pelottaa että oon kohta niin outo että kukaa ei enää tykkää musta.
Oon siis todella herkkä. Mulla on kaikki maailman allergiat, en kestä nähä verta, säikähän aivan super helposti, järkytyn kans tosi helposti. TOSI helposti. Ja tyypit mun luokalla on ottanu tän niinku hauskana asiana. Ne säikäyttelee mua tahallaan, pelottelee että ne laitto pähkinää mun ruokaan tai että ne muka on sekasi koska ne ois syöny mun lääkkeitä. Kerran mulla oli pakosta vahvempia lääkkeitä mukana koulussa, ja yks poika sano että se söi niitä. Mä olin iha järkyttyny, itku kurkussa olin jo menossa kertoo opelle, koska ei niitä lääkkeitä kuka vaa saanu vetää. Pelkäsin sen pojan puolesta. Ja nyt kaikki haukkuu mua nörtiksi. Alan tuntee itteni ihan oudoksi. Mulla on toki kavereita, mutta ei semmosta kunnon ystävää. Mitä mun pitäs tehä?

:)

Et ole outo, itsekkin ajattelin niin monta vuotta mutta yritin aina ajattella että olet oma itsesi ja täydellinen sellaisena! Todella monella on myös kaikkia allergioita mutta siitä et voi itse päättää että tuleeko ne vai ei, myös todella monet ei pysty katsomaan verta se on normaalia jotkut ovat todella herkkiä eri asioille. Itse ajattelen myös silleen että niil kiusaajilla ja paskanpuhujilla ei oo muuta ajateltavaa ku sinä koska suoha ne siinä koko ajan ajattalee periaatteessa! Kannattaa myös kertoa tuommoissesta opettajalle jos se alkaa käydä oikeasti ahdistavaksi tai joksikin muuksi. Se on hyvä asia että ”huolehdit” sen pojan puolesta koska ei siitä ikinä tiedä että onko niitä otettu vai ei. Kannattaa myös tehdä silleen että otat tietyn määrän niitä lääkkeitä mukaan ja välillä tarkistat että onko kaikki tallella (tietty jos on itse ottanut) niin jos sieltä on hävinnyt etkä ole itse ottanut niim menee kertomaan siitä aikuiselle! Mutta muista se että olet täydellinen juuri tuollaisena! :)

HotChocolate

Moikka! :)

En tiedä millä tavalla itse näet itsesi ”oudoksi”, koska tiesitkö, että monesti ja melkeimpä aina ihmiset näkee toisensa aina erilaisena kun itse näkee itsensä.
Rehellisesti sanottuna löydän paljon samoja piirteitä itsestäni kun susta, oon myös tosi herkkä omalla tavallani, mietin ns. syvällisiä asioita ihan ahdistukseen asti ja myös huolehdin muista.
Kuulostat siis herkältä, huolehtivaiselta ja kiltiltä persoonalta. En sanon näitä loukkauksena, pikemminkin kehuna koska monesti ihmiset pitää ”hienona ihmistyyppinä” ronskia ja pelotonta, jopa vähän hyökkäävää ihmistä, ja on ihana kuulla että myös muunlaisia ihmisiä löytyy ja kuitenkin uskallat olla sellainen kuin olet!

Eka kysymys olisi, mikä sussa on muka niin outoa ettei kukaan tykkäisi susta? Onko allergiat ja herkkyydet semmoisia? Voin ihan varmasti sanoa että niiden perusteella et ole mitenkään outo, olet vain oma itsesi!

Säikyttely ja pelottelu ei ole kenenkään mielestä kivaa ja vähiten kivaa vamasti vielä herkän ja jopa säikyn henkilön mielestä. Voisitkos yrittää puhua vaikka vanhemmillesi tai koulun henkilökunnalle (terkka, luokanvalvoja, kuraattori tms) tästä asiasta ja jopa ihan suoraan luokkakavereillesi?
Ei mitenkään ilkeästi mutta jos joku säikyttelee niin sanot suoraan että en tykkää ja lopettakaa. Pahimmassa tapauksessa se voi olla jopa koulukiusaamista ja opettajillakin olisi velvollisuus puuttua siihen jos se inhottaa sua!

Kerroit myös että sulla on kyllä kavereita, muttei oikein kunnon ystävää. Tietty kaverit on myös ihania, heidän kanssaan voi viettää aikaa mutta asioista voi usein kertoa vain niitä pinnallisempia asioita. Kunnon ystävä sen sijaan kuuntelee, lohduttaa, itkee ja nauraa sun kanssasi niin hyvissä ja huonoissa tapahtumissa.
Jonkun hyvän sanonnan mukaan, ystävyksiä ei ”sido” mikään erityinen asia yhteen toisin kuin esim. puolisossa, vanhemmissa, sisaruksissa tai muissa sukulaisissa, ystävät on ihmisiä jotka sä valitset, eli ns. toinen perhe jonka sä olet valinnut elämääsi.
Ystäviä löytää ajan kanssa, tuskin kukaan on löytänyt pitkäaikaista ystävää parissa päivässä, mutta niitä silti voi etsiä.
Kiinnostaisiko sua esimerkiksi jonkinlainen harrastus? Samanlaisena herkkänä ihmisenä voisin ehdottaa esimerkiksi taideharrastusta (mm. musiikki, maalaus- ja piirtämiskurssit, tanssi, valokuvaus…). Mieluisassa harrastuksessa voi löytää kavereita ja ystäviä ja tottakai mielekästä tekemistä mistä itse nauttii!
Harrastukset ei ole pakollisia ja jos tuntuu ettei tää harrastus ole ihan mun juttu, niin käyt pari kertaa ja voit vaikka lopettaa siihen.
Myös netistä löytyy juttuseuraa ja varmasti myös sieltä sun koulusta löytyy samanhenkisiä ihmisiä kunhan vaan ettii ja antaa tilaa mahdollisuuksille!

Joten ”yhteenvetona”, lukemani mukaan et todellakaan ole mikään avaruusolio vaan herkkä ja huolehtivainen ihminen. Uskon että kun otat pelottelut jne, puheeksi jonkun aikuisen ja tottakai luokkakavereiden kanssa puheeksi, siihen kyllä saadaan joku ratkaisu! Ystäviä löydät varmasti ja oikeasti kuulostat tosi ihanalta ihmiseltä! Tarinasi kosketti mua koska osaan samaistua niin moneen kohtaan kertomassasi ja siksi haluan toivottaa sulle paljon siunausta ja tsemppiä elämään!
Joskus tuntuu että haluaisi olla ihan erilainen koska tämänhetkinen ”oma itsensä” on kaikkien mielestä niin kurja ja säälittävä, se on valetta!
Kaikissa meissä on hyviä ja huonoja puolia ja uskon että kun kasvat niin suhunkin tulee elämänrohkeutta ja uskaliaisuutta lisää, mutta muista että herkkyys ja huolehtivaisuus on myös tosi tärkeitä ja kauniita piirteitä joten älä ihmeessä häpeä tai piilottele niitä!
Ole rohkeasti oma itsesi, se on parasta mitä voi olla :) jos otsikkoon vastaisin; et ole avaruusolio, olet kaunis ja arvokas ihminen joka kyllä varmasti löytää ystävän sitten kun aika on!
Joten siunausta ja tsemppiä!

// ja kyllä, nää mun romaanit tuppaa venähtämään harvinaisen pitkiksi aina välillä, tiivistäminen ei ole kaikkein mieluisin juttu mulle, mutta toivon että jaksat lukea tämänkin lukea :)

John

Oot kyl aika sulosen kuulonen mun mielest. :3 Ooks yrittäny päästä jonku sun kaverin kans läheisimmiks ystäviks kenen kaa voisit jakaa juttui? Se on aikalailla se paras lääke tohon tilanteeseen, yritä parhaas.

Vastaa aiheeseen: Oonko avaruusolio? Mikä mä oon?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top