Siirry sisältöön
Emt

Musta tuntuu että mä sekoon.
Välillä mä oon ihan tosi huonossa kunnossa (henkisesti) ja en jaksais enää ees elää. Mulla tulee ahistuskohtauksia ja välillä mä pelkään mun omii ajatuksia. Sitten taas välillä on tosi hyviä hetkiä varsinki kun mä oon muitten ihmisten seurassa. Sillon mä en itekkään usko et ikinä on ollu mitään huonoja hetkiä. Mä en oikeesti pysty ees muistamaan millasta välillä on ollu ja mä uskottelen itelle että ei se ollu niin paha ja kaikki on ihan hyvin. Musta tuntuu että mä oon ihan sekasin. Mä oisin muuten varmaan puhunu tästä jollekki mut yleensä semmosessa seurassa jolle vois kertoo mulla on kaikki hyvin ja mä en taas muista mitään. Oon kyl laittanu ahistuksissa keskellä yötä kavereille viestii mut mä oon joko poistanu ne aamulla tai sit vaan en oo puhunu asiasta myöhemmin. Ne ei ees oo samassa koulussa ja näkis mua siellä.
Oonks mä sekoomassa vai mikä mua vaivaa jos mä en jälkeempäin pysty muistamaan omii tunteita ja ajatuksia?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi! Kirjoitit, kuinka olet ollut henkisesti huonossa kunnossa, saat välillä ahdistuskohtauksia ja omat ajatukset pelottavat. On tosi hienoa, että olet näin taitavasti pystynyt kirjoittamaan ajatuksiasi auki, vaikka onkin ikävä kuulla, että voit huonosti.

Siinä ei ole mitään epänormaalia, että huonot hetket tuntuvat kaukaisilta silloin, kun mieli voi paremmin. Kuulostaa itseasiassa todella hyvältä, että huonoista hetkistä huolimatta, elämässäsi on sellaisia hetkiä, jolloin huonot asiat jäävät taka-alalle. Hyvät hetket eivät kuitenkaan poissulje sitä, että ahdistus ja paha olo voivat välillä ottaa taas vallan. Jos edes välillä on henkisesti huono olla, tulee ahdistuskohtauksia, omat ajatukset pelottavat, eikä meinaisi enää jaksaa, niin silloin tarvitsee apua.

Olisikin siis tärkeää, että voisit kertoa ajatuksistasi jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Jos asian sanoittaminen tuntuu haastavalta ja on vaikea muistaa, miltä huonoina hetkinä on tuntunut, niin voit hyvin vaikka näyttää aikuiselle tämän kirjoittamasi viestin. Olisiko sinulla lähipiirissäsi sellaista aikuista, kenelle voisit kertoa voinnistasi, esimerkiksi huoltaja, sukulainen tai joku muu läheinen aikuinen? Entä voisitko tälle aikuiselle mennä juttelemaan silloin, kun mieli voi huonommin?

Myös esimerkiksi koulukuraattori, -terveydenhoitaja tai -psykologi ovat sellaisia, joiden luokse voi mennä keskustelemaan, jos on ollut vaikeita ajatuksia ja tunteita. He osaavat auttaa sinua, vaikka juuri sillä hetkellä paha olo ja ahdistus tuntuisivatkin kaukaisemmilta ajatuksilta.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu. Meihin voi ottaa yhteyttä ihan millä aiheella tahansa. Kaikki yhteydenotot ovat luottamuksellisia ja nimettömiä. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Pidä kiinni hyvistä hetkistä, äläkä jää yksin silloin, kun on paha olla. Olet tärkeä! <3

Keväisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Oonko mä hullu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top