Siirry sisältöön
1

Mä oon 13- vuotias tyttö. Mä en nyt tiedä miten asian kirjoittaisi mutta mulla on… jonkinlaisia pakkoliikkeitä.. esim. yhtäkkiä käsi tekee jonkun liikkeen jota mä en olisi yhtään suunnitellut. Yleensä sellaisia tulee koulussa, tunneilla. Mulla on muutenkin koulussa ahdistunut olo. Kun tulen kotiin se yleensä häviää, mutta palaa pahempana riidan jälkeen tai illalla kun pitäisi mennä nukkumaan ja tehdä läksyt. [osa tekstistä poistettu] Mun perhe on ihan ok. Vanhemmat rakastaa meitä, mutta kumminkin eteenkin isä aina syyttää Mua kaikesta. [osa tekstistä poistettu] Vaikka ei näistä mulle kipua oo kertynyt, mä pelkään joteenkin mun isää ja Mua ahdistaa kun se tulee töistä kotiin. Oonko mä nyt vain vainoharhanen vai?

MLL Ylläpito

Hei,

kuvailusi perusteella pakkoliikkeitä tulee usein silloin, kun olet ahdistunut? On mahdollista, että oireet liittyvät ahdistuksen tunteeseen, mutta varmasti alan ammattilainen (kuten lääkäri) osaisi tarkemmin miettiä pakkoliikkeiden syitä. Tärkeää olisi, että saisit apua tuohon ahdistuksen tunteeseen. Osaatko sanoa, miksi/mikä koulussa ahdistaa? Opiskelu vai ihmissuhteet?

Sinulla on ehdoton oikeus koskemattomuuteen niin kotonasi kuin kodin ulkopuolella. Suomessa fyysinen kurinpito on laissa kielletty. Kotona ei myöskään kuuluisi joutua pelkäämään. Kirjoittamasi perusteella ajatuksesi ja tuntemuksesi eivät ole vainoharhaa, vaan on asioita, jotka huolettavat/pelottavat/ahdistavat sinua. Tunteissa ei myöskään ikinä ole mitään väärää, kaikki tunteet ovat oikeita ja sallittuja. Niistä olisi hyvä päästä puhumaan jollekin, sillä puhuminen yleensä helpottaa oloa.

Onko sinulla lähipiirissäsi luotettavaa aikuista, kenelle voisit jutella kaikista näistä asioista? Koulussa terveydenhoitajalle voi mennä puhumaan oikeastaan mistä tahansa asiasta, hän on siellä juuri sitä varten. Entä onko koulussasi kuraattoria?

Voit myös halutessasi kirjoittaa Lasten ja nuorten kirjepalveluun, josta saat kattavamman vastauksen aikuiselta. Tai voit soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 nimettömänä. Puhelu on sinulle täysin ilmainen.
Toivon sinulle rohkeutta ottaa asiat puheeksi jonkun kanssa!

Vastaa aiheeseen: Oonko mä tulossa hulluks?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top