Siirry sisältöön
m

Nii en tiä ei tääl kai julkasta tota mun aikasempaa joten yritän uudestaan koska tarviin tietää! Oonko sairas jos mun kaverit tulee täyteen koko päivän tyyliin yhel leiväl, ku ite tarviin ruokaa 4 tai 5x päivässä? Syön salaattia ja kasviksii joka kerta! Tyyliin koulus otan salaatin. Mut mun kaverit ottaa ehkä yhden leivän koko päivänä!!! Sit ne sanoo kuin täynnä ne on. Ja tyylii 2dl puuroa on niille jätti määrä, mulle niin pieni määrä, et se vaa lisää nälkää. Oon normaalipainonen mutta onks mus silti jotain vikaa ku syön nii paljon verrattuna kavereihin??

MLL ylläpito

Hei,

Hyvä kun kirjoittelit ja pahoittelut viivästyneestä vastauksesta. Ruoka-asioissa on tärkeää kuunnella omaa kehoaan ja pitää huolta siitä, että saa kaiken tarvittavan energian. Kasvavalle nuorelle on tosi tärkeää syödä säännöllisesti 5 kertaa päivässä: aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Sinussa ei ole mitään vikaa, kuulostaa siltä, että haluat pitää itsestäsi huolta, syödä riittävästi ja voida hyvin. Kannustan sinua jatkamaan samalla tahdilla. Upeaa, että syöt säännöllisesti sekä ruokavaliosi sisältää terveellisiä kasviksia ja vihanneksia!

Ymmärrän hyvin, että jos ympärillä kaverit puhuvat siitä, kuinka tulevat täyteen pienestä määrästä ruokaa, se voi stressata. Tee kuitenkin rohkeasti omat valinnat, syö lautasmallin mukaan ja luota kehosi viesteihin: jos on nälkä, silloin kannattaa syödä. Tällä tavoin jaksat!

Jos haluat lukea lisää syömisestä ja riittävästä energiansaannista, voit tutustua Nuortennetin sivuihin http://www.mll.fi/nuortennetti/terve_elama/syohyvaa/. Kouluissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja, jolta saat lisätietoja myös syömiseen liittyvissä asioissa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? –osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Jos haluat jutella kanssamme lisää aiheesta voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Tee rohkeasti omat valintasi ja pidä huoli itsestäsi – olet ihana juuri tällaisena!

nanni

No musta kuulostaa, et sun kaverit syö kyllä liian vähän! Iteki oon aika laiha vaik syön paljon, ehkä vähän liikaakin. Mutta hei oikeesti, yks leipä lounaaks koulussa? Iteki syön aina salaattii ja sit sitä ruokaa. En vaan yhtä leipää. Niiden sun kavereitten pitäis varmaan syödä enemmän. Sä syöt hyvin, ku syöt kaikkii kasviksii sun muuta. Niin mäkin yritän! Syön kans aamulla vähän, sit koulussa, välipalan, iltaruuan ja viel pientä iltapalaa. Oon siis 17 v. tyttö. : )

Vastaa aiheeseen: Oonko sairas??

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top