Siirry sisältöön
(Nimimerkki poistettu)

Oonkä sosiopaatti, psykopaatti vai en kumpikaan?

Joo joo mä tiiän et täällä internetissä ei kannata tohon kysymykseen vastauksia mut tää on enemmän sitä varten et onko täällä mun tapasia.

Ensinnäkään mä en välitä muista ihmisistä. mua ei kiinnosta muiden tunteet paskaakaan ja mulla ei oo koskaan ikinä ollu ikävä ketään. Mut tos seiskan alus mä huomasin varmaan ekan kerran välittävän muutamasta ihmisestä mut sitten mua alettiin kiusaa ja mä enää oo välittäny muista ollenkaan.

Ja sitten mä opiskelen alitajuntasesti ihmisiä. Ja sit mä ”esitän” välittäväni mun kavereista jotta ne ei lähtis.

Et joo onko kellään ideaa/halua vastata

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestä! Kuten arvelit, kysymykseesi ei voida täällä ottaa kantaa, mutta toivottavasti saat siihen muiden nuorten mielipiteitä, pohdintoja tai kokemuksia. Jos haluat ammattilaisen vastauksen, sitä voi kysyä syksyn tullen koulusi terveydenhoitajalta, joka ehkä osaa kertoa siihen ammattilaisen näkökulman.

Luulen, että jos jotakuta kiusataan, se saattaa hyvinkin johtaa siihen, että sitä kylmettää itsensä eikä anna kiintyä kehenkään siinä pelossa, että tuo toinen kuitenkin kääntää jossain vaiheessa selkänsä.

Sekin, että ”opiskelee” ihmisiä, on luullakseni hyvin tavallista. Monien mielestä ihmiset ja ihmisen käyttäytyminen on kiehtovaa ja on mielenkiintoista seurata ihmisiä sekä heidän toimintaansa ja miettiä, miksi he toimivat, niin kuin toimivat.

Kerroit, että sinua alettiin kiusaamaan. Olen siitä tosi pahoillani. Kaikkien kuuluisi kohdella sinua hyvin ja ystävällisesti. Vieläkö kiusaaminen jatkuu? Jos, niin kerro siitä ihmeessä koulun aikuisille heti syksyn alussa. Sinulla on oikeus käydä koulua rauhassa ja hyvillä mielin. Kiusaaminen voi myös vaikuttaa tosi paljon siihen, miten toisiin ihmisiin suhtautuu ja näkeekö heidät uhkaavina vai liittolaisina – alkaako vihaamaan toisia ihmisiä vai pitääkö heitä lähtökohtaisesti hyvinä tyyppeinä.

Jos olet huomannut joskus välittäväsi ihmisistä, tiedät siis kykeneväsi siihen. Mutta voi olla, että vasta kun luotat johonkuhun enemmän, voit sallia itsellesi kiintyä heihin. Ainahan se on riski, sillä emme koskaan tiedä, mitä tulee tapahtumaan: muuttaako tuo toinen pian toiselle paikkakunnalle tai tapahtuuko jotain muuta, joka tulee väliimme. Mutta yleensä viihdymme hyvin toisten ihmisten seurassa: tuntuu hyvältä kuulua joukkoon, nauraa samoille asioille ja oppia toisilta ihmisiltä.

Toivonkin, että sinulla on ympärilläsi ihmisiä, jotka välittävät sinusta, joille olet tärkeä ja jotka kohtelevat sinua hyvin.

Kaikkea hyvää sinulle, voi hyvin!

Lämpimin terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Oonko vai enkö

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top