Siirry sisältöön
idiot

Miks mä en voi olla normaali cool ja kiva ihminen!? Miks mun pitää olla tämmönen tyhmä läski rillipää paskiainen, joka tuntee kaiken tosi voimakkaasti, ei jaksa/pysty harrastaa liikuntaa paljon tai syyä terveellisesti ja sopivasti!?! Kukaan ei tykkää musta enkä tuu koskaan saamaan poikkista tai kavereita!! Vihaan itteeni yli kaiken enkä oikeesti enää jaksa elää! Voitteko auttaa jotenki, vaikka tuskin pystytte. Juu, ehkä mun pitäs vaa kuolla, maailma on parempi paikka ilman mua, ja älkää yrittäkö väittää vastaan, se on täysin totta, te ette oo vaan tavannu mua, ni ette tiiä kuin hirvee paska oon. [Osa tekstistä poistettu]

(Älkää käsittäkö väärin! En hauku yms tässä viestissä ketään muita kuin itseäni! Kaikki muut ovat ihania ja täydellisiä yksilöitä, paitsi minä! Siksi maailma on parempi ilman minua!)

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä, että kirjoitit palstallemme. Jouduin poistamaan siitä osan, toivottavasti se ei haittaa. Luin sen kuitenkin kokonaan.

Toivottavasti mahdollisimman moni vastaa sinulle, sillä olet ihan yhtä hyvä ja tärkeä kuin kaikki muutkin. Jokainen meistä on erilainen ja se on just hyvä niin! Kaikkia meitä tarvitaan, sillä jos olisimme kaikki samanlaisia, niin mitään keskustelua ei syntyisi, kukaan ei saisi uusia näkökulmia eikä kukaan oppisi ajattelemaan asioita muiden kannalta.

Täydellistä ihmistä ei olekaan. Mikä edes olisi täydellinen? Miltä hän näyttäsi, miten puhuisi, mitä ajattelisi? Mitä hän harrastaisi, miten käyttäytyisi? Olisi varmasti tosi raskasta edes yrittää olla täydellinen. Sen sijaan tietty rosoisuus, mokat, hassuttelu ja keskeneräisyys uutta tuovat elämään mielenkiintoa ja sallivat myös tietynlaisen rentouden ja ilon siitä, ettei kaikki ole niin justiinsa. Vai mitä luulet?

Tärkeintä olisi, että voisit tuntea olevasi hyvä juuri tuollaisena kuin olet. Onko sinulla ketään, joka sanoisi sinulle, että olet ihana? Tai että kanssasi on mukavaa? Oletko kuullut hyvää palautetta tai kehuja? Toivottavasti! Jos et, niin voisit sanoa jollekin läheiselle, että sinulla on mieli maassa ja haluaisit kuulla, mitä hyvää sinussa on hänen mielestään. Sinussa on varmasti paljon sellaisia muita ilahduttavia piirteitä, joita et itse ollenkaan hoksaa.

Jos sinulla ei ole ketään, jolta tällaista kysyä, on tilanne tietenkin tosi harmillinen. Vai voiko olla niin, että olet kyllä läheisillesi ja sukulaisillesi tärkeä, mutta he eivät jostain syystä osaa sitä sinulle välittää? Toivoisin kovasti, että sinulla olisi ihmisiä, joiden kanssa viihtyisit.

Jos olosi on niin huono, että haluaisit kuolla, olisi siitä hyvä puhua jollekin aikuiselle. Olisi tärkeää, että voisiti jutella näistä ajatuksista ja tunteista jollekin ja miettiä, miten tilanteesi voisi muuttua. Olen ihan varma, että sille on tehtävissä jotain. Jos ei muuta, niin läheistesi olisi hyvä tietää, kuinka voit ja miten he voisivat toimia niin, että kokisit olevasi rakastettu ja tärkeä.

Jos lähipiiristäsi ei löydy vanhempaa, isovanhempaa tai kummia, jolle puhua, niin koulun ammattilaiset saattavat olla töissä vielä juhannukseen asti. Tarvittaessa saat apua myös paikkakuntasi terveyskeskuksesta soittamalla ajanvaraukseen ja kertomalla, että sinulla on paha olo ja haluaisit kuolla.

Myös me täällä Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissä olemme paikalla joka päivä ja läpi kesän. Soitathan meille numeroon 116 111 tai tulethan juttelemaan kanssamme chattiin, jos olosi on kehno. Meillä on myös kirjepalvelu, jossa meille voi kirjoittaa kirjeen. Kaikki palvelumme ovat maksuttomia ja anonyymejä.

Toivon sinulla paljon rakkautta, aurinkoa ja varmuutta olla oma, ihana itsesi! Asioilla on tapana selvitä!

Lämmöllä
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: [osa otsikosta poistettu] kaikki.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top