Siirry sisältöön
pops

Oon miettiny et voisin kertoo kahelle mun hyvälle kaverille mun [osa tekstistä poistettu] miten mä ottaisin asian puheeks? helpottas avautui jollelkki mut en uskalla. oon miettiny nuorten puhelimee soittamista tai terkalle puhumista mut en oo saanu sitäkää tehtyy. mun porukat ei tiiä tästä mitää, meil ei oo mitkää hyvät välit ni en haluis puhuu niille mun tunteist. mua pelottaa miten ne reagoi.
pitäskö mun kertoo kavereille koulus, vapaa ajal vai meiän kolmen whatsapp ryhmässä?

MLL Ylläpito

Hei!

Tosi hienoa, että olet miettinyt asiasta kertomista kavereillesi. Tiedät ehkä itsekin, että kertomasi on huolta herättävää ja olisi tärkeää, että saisit apua siihen. Oletko tehnyt sitä jo pitkään ja osaatko ehkä sanoa, painaako sinua jokin asia?

Lasten ja nuorten puhelin on hyvä paikka jutella ihan mistä tahansa asioista. Toisessa päässä vastaa sinua mielellään kuunteleva aikuinen, jonka kanssa voi puhua rauhassa ja pohtia vaikka sitä, miten asiassa voisi edetä. Puhelu on maksuton ja luottamuksellinen. Numerosi ei näy vastaajalle eikä puhelusta tule merkintää puhelinlaskuusi. Kannustan sinua siis rohkeasti soittamaan!

Mikä tapa sinusta tuntuisi kaikista helpoimmalta tuon kavereille puheeksi ottamisen kanssa? Minusta kaikki tavat ovat hyviä, mikä vain tuntuu helpoimmalta. Toki kasvotusten pääsisit ehkä kertomaan asiasta hieman enemmän ja he saisivat nopeasti esittää kysymyksiä ja osoittaa sinulle konkreettista tukea. Yksi vaihtoehto on se, että mainitset heille jo etukäteen esim. viestissä, että sinulla on yksi juttu, josta haluaisit kertoa, mutta se jännittää/mietityttää.. Voisiko olla hyvä, että jos otat asian puheeksi kasvotusten, niin olisi rauhallinen hetki, jolloin ei tarvitsisi esim. kiirehtiä seuraavalle tunnille?

Tietysti toivon, että jossain vaiheessa uskaltaisit jutella myös jonkun lähiaikuisen kanssa. Jos omille vanhemmille kertominen tuntuu vaikealta, niin esimerkiksi koulun terkkari tai kuraattori ovat aikuisia, keille voi puhua ja ketkä voivat sinua tukea. Mieti asiaa! Hyvä, jos nyt alkuun puhuisit vaikka Lasten ja nuorten puhelimessa ja kavereiden kanssa. Se on jo hyvä ensiaskel!

Tsemppiä!!

Vastaa aiheeseen: [osa otsikosta poistettu] kertominen kaverille

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top