Siirry sisältöön
_Sädesade_

Moi
Oon ruvennu [osa tekstistä poistettu].
oon mielestäni läski!!!
Mulla on tiistaina aika kuraattorille.
[osa tekstistä poistettu]
No eiköhän tää valitus nyt tässä heips

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!
Kiitos viestistäsi. Ja pahoittelut viestin pitkästä vastaamisajasta.

Viestisi sisällöstä minulle syntyi huoli sinusta, kuulostaa siltä, että sinulla on paljon tunteita sisälläsi, joihin kaipaisit jonkun tukea. Kerrot viestissäsi itsetuhoisesta käytöksestäsi, joka on alkanut juuri ennen viestisi kirjoittamista.

Vaikeita tunteita, niin kuin ahdistuneisuutta voi olla vaikea käsitellä. Ihminen voi kokea ahdistusta eri syistä, ja joskus ahdistus purkautuu pettymyksenä omaan itseensä ja omaan kehoonsa. Itsetuhoinen käytös synnyttää usein häpeän tunnetta, joka taas voi ylläpitää etäisyyttä muihin ihmisiin ja estää ihmistä hakemasta itselleen apua. Olet ollut rohkea, kun olet heti hakenut apua itsellesi kuraattorin kautta. Toivottavasti keskustelusta hänen kanssaan on ollut apua.

Kerroit, että olet pitänyt päiväkirjaa tapahtuneesta. Jos kirjoittaminen tuntuu omalta, voisitko ajatella kirjoittavasi ylös myös mitä tunteita ja mietteitä tämä sinussa herättää? Kirjoittaminen voisi myös auttaa sinua hahmottamaan mikä tunne, tapahtuma tai asia on saanut sinut tähän pisteeseen.
Hienoa, että sinulla on kontakti kuraattorin kanssa. Onhan sinulla myös kesän aikaan joku, jonka kanssa voisit jakaa mieltä painavia asioitasi? Myös perheenjäsenille tai ystäville voi kirjoittaa kirjeen ja kertoa ajatuksistaan, jos kertominen suoraan tuntuu liian vaikealta ja kirjoittaminen tuntuisi luontevammalta.

Voimme myös tukea sinua chatin, kirjeen tai puhelimen kautta. Voit olla yhteydessä meihin nimettömänä, luottamuksellisesti ja ilmaiseksi.

Pidä huolta mielestäsi ja kehostasi, se on arvokkain asia minkä omistat.

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: [otsikko poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top