Siirry sisältöön
Sellene

Mun äiti ei kuuntele ja tiiän et tarvitsen sairaala apua. Meijän perhe on erään perhetukikeskuksen perhekuntoutuksessa ja sieltä meillä käy monia eri ihmisiä kotona. Mulla on meidän pää työntekijöiden numerot ja voisin pyytää heiltä apua muuta en uskalla koska mua ahdistaa se ajatus lähteä toipumisen reitille joten en ole vieläkään saanut suustani mitään ulos. En luota sosiaalityöntekijöihin koska aina jos sanon jotain se tieto on kohta kaikilla aikuisilla joita nään ja sekin ahdistaa minua ihan hirveästi. Kaikki aina kyselee multa kaikenlaisia kysymyksiä koko ajan [osa tekstistä poistettu]  Kiitos että luit tänne asti ja jos teillä ois mitään ehdotuksia mitä mun kannattais tehä nii ehdotellaan ihan rauhassa.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei.
Kiitos viestistäsi. Olen iloinen, että päätit kysellä apua tilanteeseen täältä. Asiat tulevat varmasti järjestymään ja tulet saamaan juuri sen avun, jonka tarvitset.

Kirjoitit, että tarvitset apua itsetuhoiseen käytökseesi, mutta koet, ettei äitisi kuuntele sinua, etkä myöskään luota sosiaalityöntekijöihin. Ensinnäkin on hyvä, että sinulla on monta kontaktia nyt jo avun piirissä, kun perheesi on perhekuntoutuksessa. Ymmärrän hyvin, että voi olla vaikeaa puhua juuri esimerkiksi itsetuhoisesta käytöksestä mutta asian ilmi tuleminen on hyvin tärkeää, jotta tämä käytös loppuisi. Ja uskon, että sinullakin on helpompi olla, kunhan asia on tullut esille.

Kirjoitit myös, että sinua ahdistaa toipuminen itsetuhoisesta käytöksestä. On ymmärrettävää, että tunnet näin, varsinkin jos käytös on ollut läsnä elämässä pidemmän aikaa. Itsetuhoisuus ei kuitenkaan ole ikinä hyvä ja terveellinen keino purkaa tunteitaan, vaan päinvastoin lisää ahdistuksen ja häpeän tunteita. Tämän takia on tärkeää, että saisit toisen tavan hallita ahdistuksen tunteita, ja siihen tarvitset tukea. Olosi tulee aivan varmasti helpottumaan kunhan uskallat asiasta kertoa.

Ymmärrän myös, ettei tunnu hyvältä, että tieto sinun asioistasi on kaikilla, kun jollekin jotakin kerrot. Ympärilläsi on kuitenkin monta henkilöä, jotka välittävät sinusta ja haluavat sinulle vain parasta. Välillä on tärkeää, että tieto voinnistasi kantautuu monelle auttavalle henkilölle, jotta he voivat tukea sinua oikealla tavalla. Tärkeää olisi kuitenkin, että sinä tietäisit kenelle tieto menee ja saat itse olla siihen vaikuttamassa.

Onko perhekuntoutuksen työntekijöistä tai sosiaalityöntekijöistä joku, jolle tuntuisi helpoimmalta puhua? Mietin, että olisiko mahdollista, että alustaisit kertomalla vaikka epäluottamuksestasi heihin, ja että haluaisit tietää kenelle tieto kertomastasi asiasta menee? Voisit myös miettiä eri tapoja kertoa. Jos puhuminen tuntuu vaikealta, olisiko mahdollista, että kirjoittaisit kirjeen tai edes lapulle asioita, joista haluaisit kertoa ja antaa vaikka sen sitten valitsemallesi henkilölle? Valitsemasi aikuinen ottaa varmasti asiasi tosissaan ja auttaa sinua eteenpäin.

Uskalla ottaa apua vastaan, sinä olet tärkeä ja ansaitset voida hyvin!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: [Otsikko poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top