Siirry sisältöön
15v tyttö

Mä alan oikeesti olemaan tosi väsyny tähän kaikkeen. Mä oon kyllästyny siihen kuinka paljo mä vihaan itteeni, ja turhauttaa ku syömisongelmat ja ahdistus ei helpotu. Mä oon kyl käyny pari kertaa juttelemassa psyk.hoitajalle, mut viimesimmästä kerrasta on jo aika kauan enkä mä osaa kertoo sille miltä musta oikeesti tuntuu. [Osa tekstistä poistettu] Mulla on vaan tosi yksinäinen olo ja tuntuu et mä oon ihan turha täälä.. tuntuu ettemmä oo ikinä tarpeeks hyvä kellekkää. Mä en enää tiiä mitä mä tekisin, et olo helpottuis.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, kun kirjoitit ajatuksistasi! On ikävä kuulla, kuinka sinulla on paha olla ja yksinäinen olo. Haluan sanoa sinulle ihan heti tähän alkuun, että sinä et ole ollenkaan turha, vaan erittäin tärkeä ja arvokas. <3

Kirjoitit, kuinka olet kyllästynyt siihen, että vihaat itseäsi sekä turhautunut siihen, kun syömisongelmat ja ahdistus eivät helpota. Olo voi joskus tuntua hyvinkin toivottomalta ja siltä, että asiat eivät tule muuttumaan. Paraneminen voi olla hidasta, mutta asioilla on mahdollisuus muuttua kohti parempaa, vaikka juuri nyt ei siltä tuntuisikaan. Ansaitset ehdottomasti itsellesi apua ja tukea!

On tärkeää, ettei pahan olon kanssa jää yksin ja on todella hienoa, että olet aikaisemmin käynyt juttelemassa psykiatrisen hoitajan kanssa. Se on kuitenkin totta, että joskus voi olla vaikea kertoa edes ammattilaiselle, miltä ihan oikeasti tuntuu. Se voi myös tuntua isommalta kynnykseltä mennä juttelemaan uudestaan, jos edellisestä kerrasta on jo hetki aikaa. Miltä sinusta tuntuisi kokeilla antaa vielä mahdollisuus keskustelulle ja vaikka mainita, että sinusta on tuntunut vaikealta kertoa, miltä sinusta oikeasti tuntuu? Se ei haittaa, vaikka ei ihan heti osaisikaan kertoa kaikkea.

Pääasia on, ettet jää yksin vaikeiden ajatusten kanssa ja saisit tukea joltakin turvalliselta ja luotettavalta aikuiselta. Apua ja tukea on mahdollista saada myös esimerkiksi koulun terveydenhoitajalta, kuraattorilta tai psykologilta. Joskus voi käydäkin niin, että toisen ammattilaisen kanssa keskustelu onkin helpompaa.

Vaikeina hetkinä on myös tärkeää, että voit saada tukea joltakin oman lähipiirisi turvalliselta aikuiselta. Oletko pystynyt kertomaan voinnistasi kenellekään läheiselle?

Meille voi myös soittaa anonyymisti Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen, mikäli haluat purkaa ajatuksiasi luottamuksella ja nimettömästi. Kaikki palvelumme ovat aina ilmaisia!

Olet hyvä ja riittävä juuri tuollaisena. <3

Paljon voimia sinulle toivottaen,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Just Me✨

Hellooo🌿
Tiedätkö asioita tai tekemistä mikä helpottaisi ahdistustasi? Oon varma et on jotain josta tykkäät <3 mullaki on ahdistus et yritetään yhdessä selvitä koska aina on jotain parempaa!
Byeee :)

Vastaa aiheeseen: [Otsikko poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top