Siirry sisältöön
rainbow

En mä tiiä mitä muuta kirjottaa.
Käyn psykologilla.
Sain lääkityksen keskivaikeeseen masennukseen( mut en haluis ees ottaa sitä lääkettä.)
V!!ltelen/satutan itteeni about joka päivä.
Joo…
Mmmm en tiiä mitä teen enää..

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei rainbow,

Aluksi iso lämmin halaus sinulle, toivottavasti tänne kirjoittaminen helpotti oloasi edes hiukan. Kerrot pahasta olostasi ja siitä, kuinka sinun on vaikea ottaa apua vastaan. On kuitenkin todella helpottavaa lukea, että sinulla on ympärilläsi aikuisia ja ammattilaisia, jotka tietävät pahasta olostasi ja haluavat ja myös osaavat auttaa sinua.

Oletko jutellut asiasta psykologisi kanssa, ettei haluaisi ottaa lääkkeitä? Jos rohkaistuisit puhumaan asiasta suoraan, voisitte jutella peloistasi ja sinulla tulisi luottavaisempi olo asian suhteen. Masennus on sairaus, josta voidaan parantua oikean avun kanssa ja on tärkeää, että uskallat ottaa apua vastaan. Itsensä satuttaminen on oire sairaudestasi ja myös ne ajatukset helpottavat ja vähitellen katoavat, kun olosi kevenee.

Vaikeista asioista puhuminen ja avun vastaanottaminen voi olla todella vaikeaa ja toipuminen myös pitkä prosessi. Olet kuitenkin ottanut jo ensimmäiset tärkeät askeleet ja nyt sinun on vain uskottava ja luotettava siihen, että myös sinä olet kaiken avun ja tuen arvoinen. Sinä ansaitset elää elämääsi ilman pahaa oloa ja masennusta.

Myös me Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) ja chatissa tuemme ja kuuntelemme sinua mielellämme. Meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella.

Olet tärkeä ja arvokas, sinä ansaitset voida paremmin!

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Elluh

Hei rainbow! Olen tiennyt jo kauan siitä että olet masentunut koska se on olllut helposti pääteltävissä viesteisäsi mutta huomasin erään asian. Muutama päivä sitten etsin nuortennetistä viiltelyä koskevia viestejä keskustelupalstalta(etsin niitä koska halusin nähdä onko muita samassa tilanteessa kuin minä). Näin siellä sitten viestin joka oli sinun tekemäsi. Sen olit kirjoittanut tänä vuonna huhtikuussa. Kerroit siinä että viiltelet noin muutaman kerran kuukaudessa. Olen hyvin yllätynyt kuinka paljon tilasi on huonontunut viiden kuukauden aikana koska nykyään viiltelet/satutat itseäsi lähes joka päivä. Toivon kaikkea parasta sinulle ja olet aika rohkea. Olet minua vain vuoden vanhempi ja olet uskaltanut kertoa noista asioista aikuisille. Minä en uskalla omista ongelmistani vaikka haluaisin…

Vastaa aiheeseen: [Otsikko poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top