Siirry sisältöön
tyhmätyttöliini

sis olen masentunut, ollu jo aika pitkään. mikään ei kotona oikeen toimi ku vaa huuetaan ja en halluis olla täälä. kaikki kiusaa ja syrjii js elämä o päämärin yhtä helvettiä. olen puhunut kaikesta mahdollisesta kolmevuotta minua vanhemman poikaystäväni kanssa ja se on helpottanut jonkun verran.alan luultavemmin käydä säännöllisesti nuorisopsykiatrilla (tammikuussa toka käynti). enimmäkseen vanhemmillani vain on ongelmia, ei oikeastaan minulla muuten kuin itsetuntoni kanssa. kaikki on aika hankalaa ja turhauttavaa ja [osa tekstistä poistettu] silloin mikään ei onnistu ja vaan vituttaa nii paljon ettei mtn rajaa. [osa tekstistä poistettu] jälkeen alan taas itkemään ja miettimään miksi tein sen. ei se auta oloon ollenkaan. haenko huomiota siihen, että minullakin on oikeasti ongelmia, vai rankaisenko itseäni jostain. en ole aivan varma. miten saan sen loppumaan kokonaan ja mistä saan parhainta apua helpotusta tilaani??

MLL Ylläpito

Hei ”tyttöliini”,

olet kaikkea muuta, kun tyhmä, koska olet halukas lopettamaan ikävän tapasi. Monesti se tapa, josta kerroit, kehittyy vääränlaiseksi ja lopulta oloa vain huonontavaksi tavaksi purkaa pahaa oloa. Joskus se voi olla myös hätähuuto ympärillä oleville ihmisille. Joka tapauksessa taustalla on paha olo ja sen purkamiseen tulisi löytää muita turvallisia keinoja.

Oletkin jutellut poikaystävällesi ja se on helpottanut oloasi – eli olet löytänyt yhden paremman tavan purkaa mieltäsi. Sanot, että vajoat ikään kuin koomaan silloin, kun toimit itsellesi vahingollisesti.. onko joitain tiettyjä paikkoja, asioita, tapahtumia, jotka saavat sinut tällaiseen mielentilaan? Niitä tilanteita ja asioita tulisi välttää ja ennakoida, mutta niistä voi olla vaikea saada itse täysin selkoa, ennen kuin olotila on jo päällä. Tähän keskustelu ja asioiden jäsentäminen jonkun aikuisen kanssa voisi auttaa.

Kannustankin sinua juttelemaan nuorisopsykiatrian polilla asioista, joista kirjoitit. Olisi äärimmäisen tärkeää, että he siellä tietävät, mitä ajattelet ja miten voit. Siten saat tarpeeksi ja oikeanlaista apua. Jos puhuminen tuntuu vaikealta, voisitko kirjoittaa lapulle ylös asioita tai käyttää Huoli puheeksi -lomaketta: http://www.mll.fi/huolipuheeksi . Voit antaa lapun sille aikuiselle, ketä siellä tapaat.

Voit aina soittaa myös Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 tai kirjoittaa pitemmin nettikirjeessä (Lasten ja nuorten kirjepalvelu). Molemmat ovat luottamuksellisia, nimettömiä ja ilmaisia.

Toivottavasti saat pian apua ja tästä vuodesta tulee valoisampi!

Vastaa aiheeseen: [otsikko poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top