Siirry sisältöön
dani

Moikka!oon 16 vuotias tyttö, mulla on todettu vakava masennus [osa tekstistä poistettu]

MLL Ylläpito

Hei,

viestisi sisältöä en voi julkaista, mutta asia on tärkeä. Kuulostaa siltä, että olet etsinyt helpotusta pahaan oloosi ja päätynyt keinoon, joka ei ole hyväksi sinulle eikä loppu viimeksi poista pahaa oloa. Hyvä, että nyt etsit keinoja lopettaa tämä huono tapa!

Millaista apua olet saanut masennukseen? Onko sinulla ketään, kenen kanssa säännöllisesti juttelet?

Onko niissä tilanteissa, joissa sinun tekee mieli satuttaa itseäsi, jotain yhteistä? Esim. illalla ennen nukkumaan menoa/yksin ollessasi/jotain muuta..? Voisiko niitä tilanteita ennakoida ja miettiä, miten niistä selviäisi ilman, että joutuisit turvautumaan tähän vahingolliseen tapaan? Pystyisitkö hakeutumaan aikuisen seuraan tai soittamaan jollekin läheiselle? Joitain auttaa ajatusten saaminen muualle tekemällä jotain muuta/itselle mieluista, joitain ajatuksista ja tunteista kirjoittaminen. Pahasta olosta puhuminen on monelle ratkaiseva tie itsetuhoisuudesta pois pääsemiseksi. Kun pahaa oloa ei tarvitse kantaa yksin tai padota sisälleen, sisäinen tuska helpottaa pikku hiljaa. Siksi olisi äärimmäisen tärkeää, että sinulla olisi aikuisia tai aikuinen, joiden/jonka puoleen voit kääntyä ja johon voit luottaa.

Kannustan sinua soittamaan myös Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 tai juttelemaan meille chatissa. Molemmissa palveluissa saat jutella aikuisen kanssa luottamuksella ja nimettömänä. Puhelu on sinulle maksuton.

Jaksamista sinulle!

Vastaa aiheeseen: [otsikko poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top