Siirry sisältöön
Aapo

Mua kiusattiin koko peruskoulu jonka takia mä olen oppinut vihaamaan ihmisiä. Kiusaaminen oli yleensä vaatteitten tai harrastuksen kritisoimista ja yläasteella se oli fyysistä. Mun koulu kiusaajat sai myös nuorempia kiusaamaan mua. Koulu ei tietenkään pystynyt tekemään asialle mitään joten aina kun näki vapaa-ajalla  niin piti vastustaa sitä että potkaisisi niitä. Oon tällä hetkellä ammattikoulussa toisella paikkakunnalla mutta viikonloppuisin joudun tulemaan takaisin ”kotipaikkakunnalle”. Tämän takia olen olen usein vihainen. Minulla ei ole vaikeuksia puhua kiusaamisesta. Mä muista kun mun ala-aste aikanen kiusaaja joka oli muuttanu toiselle paikkakunnalle tuli pyytää multa anteeks. Mä olin yllättynyt ja raivostunut samaan aikaan. Mä kerroin sille että sillä ei ole mitään vitun oikeutta tulla pyytään anteeks ja sillä ei oo paikkaa tässä maailmassa koska se kiusasi oma huvin vuoksi.

 

[Osa viestistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Aapo,

kiitos, kun kirjoitit meille kokemuksistasi. Olet kokenut rankkaa kiusaamista, joka on varmasti jättänyt sinuun suuret jäljet. On todella surullista lukea, että koulu ei ole pystynyt puuttumaan kokemaasi kiusaamiseen niin, että se olisi saanut loppumaan vaan olet joutunut taistelemaan kiusaajia vastaan paljon yksinäsi.

Kerrot, että yksi kiusaajistasi on tullut pyytämään sinulta anteeksi ja tämä anteeksipyyntö sai sinut sekä yllättyneeksi että raivostuneeksi samaan aikaan. Ymmärrän hyvin reaktiosi ja anteeksi antaminen ei tilanteessasi välttämättä tunnu vaihtoehdolta. Ajattelen kuitenkin, että anteeksipyyntö saattoi olla pieni osoitus siitä, että tämä kyseinen kiusaaja on ymmärtänyt toimineensa sinua kohtaan hyvin väärin, vaikka se ei kokemaasi poistakaan tai muuta helpommaksi.

Olet edelleen vihainen joutuessasi palata ammattikoulusta kotipaikkakunnalle viikonloppuisin. Ymmärrän, että muistot menneestä herättävät edelleen vihan tunteita. Kirjoitat, että sinulla ei ole vaikeuksia puhua kiusaamisesta. On todella hieno taito pystyä puhumaan myös vaikeista ja niistä kaikkein kipeimmistäkin asioista. Siksi ajattelen, että olisi todella hyvä, jos pystyisit käsitellä kokemaasi kiusaamista ja sen jättämiä jälkiä jonkun kanssa puhuen. Onko elämässäsi läheisiä ihmisiä, jotka olisivat valmiita kuuntelemaan? Löytyykö oppilaitoksestasi esimerkiksi. psykologia, jonka vastaanotolle voisit mennä juttelemaan? Sinun ei tarvitse elää lopun elämääsi vihan ja vaikeiden tunteiden kanssa vaan ansaitset elämän, jossa voit vierailla esim. kotipaikkakunnallasi rauhallisin ja hyvin mielin ja kokea ihmisiä kohtaan muutakin kuin vihan tunteita.

Mielestäni olisi todella tärkeää, että voisit käsitellä tunteitasi ja kokemuksiasi jonkun aikuisen kanssa mahdollisimman pian. Jos läheiset ihmiset tai psykologi eivät ole mielestäsi vaihtoehtoja muistathan, että voit aina olla yhteydessä myös Lasten ja nuorten puhelin- ja nettipalveluissa asian käsittelyä turvallisten ja luotettavien vapaaehtoisten päivystäjiemme kanssa. Puhelimemme p. 116 111 on auki ma-pe klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20. Chat päivystää puolestaan ma-ke klo 17-20 ja kirjepalveluun voit kirjoittaa milloin vain ympäri vuorokauden täällä http://www.nuortennetti.fi.

Voimia kokemuksiesi käsittelyyn toivottaen,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: [otsikko poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top