Siirry sisältöön
Master of puppets

Joosiis.

Oon 15-vuotias tyttö eli joo, ysillä.

Mulla on selkeät suunnitelmat mun tulevaisuudelle: Lue Tulkiksi ja muuta Saksaan, hae Saksan kansalaisuutta ja älä enää ikinä muuta takaisin Suomeen.

Mut miten sen voi saavuttaa jos jotku yrittää .. Voiko sanoa ”hienovaraisesti”, polkee sut alas ettet saavuttaiskaan unelmias?

Aina jos joku ”kaveri” kysyy mitä teen tulevaisuudessa ja kerron ton mun suunnitelman, saan kuulla kommentteja jotka ovat kutakuinkin tätä luokkaa:

”Tulkki? Okei… Mut sehä on iha tylsää”
”o mikä järki muuttaa jonnekki Saksaan kun Suomi on paljon parempi ko joku Saksa?”
”Miksi sie haluat muuttaa jonnekki Saksaan?”

yms.

Ja se nakertaa mun itseluottamuksen alas pala palalta. Mutta enhän mä voi niille vaan sanoa että ”Muutan Saksaan koska rakastan sitä maata a se merkkaa mulle paljon. Mutta mä haluan unohtaa teidät ja Suomen koska te teitte kaikesta täällä helvettiä?” Mä vaan _vahvistaisin_ kiusaamista joka muhun jo kohdistuu.

Ja kiitos noiden _lestojen_ mun ihmissuhteet kärsii. Oon niide takia aina nii pahalla tuulella että puran sen turhautumisen muihin. Eikä ne lestat (Jotka meä luokal on) edes kunnioita toisten mielipiteitä.

Ja mua kiusataan myös siitä että tykkään Venäjästä ja venäläisistä jääkiekkoilijoista. Ja viel Saksaan liittye: Multa on kerran kysytty että oonko natsi kun tykkään niin paljon Saksasta.

_________________________________________________________________

Ja sitten:

Mikä ihmisiä vaivaa kun ne ei voi hyväksyä jotakuta erilaista? Tai outoa? Aina pitää kiusata kun joku kuuntelee raskasta musiikkia, kpoppia tai värjää shokkivärill hiukset.
Miksei ihmiset tajuu et kaikki on erilaisia?

Itekki kuuntelen rockia, heviä, metalia yms.
Lempibändi o Rammstein ja siitähän vasta huomautellaan.

It’s funny how people can’t understand how amazing the human race really is. Wonderful and different.

HotChocolate

Kuulostaa hienolta että sulla on jo noin selkeät suunnitelmat tulevaisuudelle! :) itselläni ei todellakaan oo niin selkeästi ajateltu mikään, vaikka on unelmia, mutta en koe että se on ihan tämän hetken aihe.
Mutta arvostan sua koska oot ilmeisesti jo tosi varma! :)

Itellänikin on unelmia, sellaisia jotka ei aina vaikuta kaikkein helpoimmilta ja toisille välttämättä edes niin hohdokkailta, mutta se on tärkeintä mitä itse haluaa ja aikoo!
Ei sun kaverisi (tai ”kaverisi) päätä mitä teet isona, ei sun ammattiasi, harrastuksiasi tai muutakaan.
Monet on menestyneet vaikka toiset on sanoneet ”ei siitä mitään tule, menee sillan alle asumaan ja elää kerjäläisenä” tms, kaikkea masentavaa ja alas polkemista.
Siitä pitää ottaa itselleen voimavara, vaikka se voi olla vähän outoa, niin jotkut käyttää noita haukkuja ”bensana”, ne haluaa näyttää että kyllä musta on tähän, kyllä mä pystyn ja te ette päätä sitä. Sä ite päätät ja kyllä varmasti pystyt kun haluat!

Esimerkiksi Walt Disneyyn ei uskottu että hänestä tulisi mitään, Robin Williams äänestettiin entisen koulunsa ”todennäköisimmäksi epäonnistujaksi” aikoinaan, ja ties mitä. Sä itse päätät mikä sä haluat olla, ei kaikki aina mee niinkun haluaa tai edes odottaa, mutta jos jaksaa nousta ylös vastoinkäymisten jälkeen ja paikata ne ”sotahaavat”, sä oot kyllä jo tosi hyvässä alussa!

Eli muut ei määritä mitä susta tulee, ja sun pitää vaan uskoa itseesi ja kykyihisi!

Muakin on ”kohdeltu kaltoin” mm. koulun osalta mutta tiedän ja uskon kyllä että Suomessa on ihan hyviä ihmisiä. Pakko kuitenkin myöntää että mun ”soft spot” on Iso-Britannia ja Irlanti, joihin myöhemmin haluaisin kaksoiskansalaisuuden suomen kanssa. Joten et ole ainut ”toisten maan fanittaja”, ja jopa mun nuorempi perheenjäsen sanoo (kenties vähän leikillään, kuka tietää) että olen ”maanpetturi” jne, mutta en anna sen haitata :)
Eli ei maa ihmistä pahenna ellei ihminen maata, vai miten se meni, mutta sulla on täysi oikeus tykätä Saksasta ja muuttaa ja asua siellä jos niin haluat :)

Tunnen kyllä myös kivoja lestadiolaisiakin, uskonto tai uskonlahkot jne, ei siis tee ihmisestä parempaa tai huonompaa, se riippuu ihan ihmisestä. Mutta on kurjaa kuulla että jotkut ei kunnioita toisten mielipiteitä ollenkaan. Oon ite ihan EvLut joten en tiedä lestadiolaisista sen suuremmin (lestadiolaiset voi ite tulla kertomaan mielipiteitä jos haluaa? :)) mutta kaikissa meissä on hyviä ja huonoja luonteenpiirteitä ja tapoja uskonnosta tai muustakaan välittämättä.
Mutta ei kannata välittää toisten sanomisista jos ne ärsyttää tai masentaa, kaikilla on oma mielipide mutta sen voi sanoa kiltimminkin kuin mitä sinulle on ilmeisesti sanottu.

Siinä ei oo mitään vikaa että tykkäät venäläisistä kiekkoilijoista tai mistään muustakaan! :)
Natsikysymys on jo aika ”rasistinen”, tiedän ite saksalaisen ja perhetuttuja on saksalaisia ja kaikki on mukavia ja kivoja, ja natsit oli ihan oma ryhmänsä, kaikki sen ajan Saksassa ei todellakaan kannattanut sitä, ja Saksasta tykkääminen ei tee kestään natsia, se on ihan eri asia, joten todella ilkeä kommentti saksalaisia ja sua kohtaan!

Mutta kannattaa ihmeessä sanoa vähän vastaan, ei ilkeästi tai muuten, mutta sanot vaan että tykkäät siitä maasta ja haluat tehdä tulkintoimista ammatin, ei se ole heidän asiansa mitä sä haluat tehdä. Toivota loppuun hyvät päivänjatkot ja jatka tekemisiäsi :) he voivat olla jopa kateellisia jos eivät itse tiedä vielä mitä haluaisivat tehdä, tai välttämättä edes usko että heistä tulisi mitään.

Vika kappalekirjoitus kyllä vastaa vahvasti mun mielipiteitä! Kaikilla on oikeus olla erilainen (ei kukaan edes pysty olemaan samanlainen kuin toinen) ja tehdä erilaisia juttuja.
Musiikkimaku, lempiruoka, hiustenväri jnejne, ne ei määritä sua ihmisenä! Sisin merkitsee, ulkoinen ei määritä oikein mitään :)

Joten ollaan kaikki vapaasti semmoisia millaisia me ollaan! :) unelmointi on yhtä tärkeää kuin hengittäminen, ja se avaa aina uusia portteja ja mahdollisuuksia! :)

Ihanaa alkusyksyä sinne ja paljon siunausta! Tulkki on tärkeä ammatti siinä missä monet muutkin, joten tee ihmeessä sitä mitä haluat tehdä, älä sitä mitä muut ihmiset haluaa sun tekevän! :)

Master of puppets

Kiitos vastauksesta, se oikeest auttoi tosipaljon! :)
Oon taas viimeaikoina saanu kuulla ettei mun suunnitelmat Saksasta olis realistisia, en keksiny kommentoitavaa tuohon, mutta lähetän niille terkkuja sitten kymmenen vuoden kuluttua Berliinistä!

Ja tohon venäläiskiekkoilu juttuun sanon että ei siinä munkaan mielestä oo mitään vikaa ja tykkään venäjästä ihan maanakin, mutta joka viikko kuulen eräältä samalta tyypiltä ”malkin on surkee” ja senki se sanoo kun tietää ärsyttävän.
Natsikommentteja ei enää ole paljoa tullut, tosin paras kaveri 7 seconds challengessä anto käskyn imitoida Hitleriä ja sano ”tiiän et oot aina halunnu tehä sen” mut se mun kaveri ei varmaankaan tarkottanu pahalla.

Ja monesti kuulen kun ne jokku puhuu ettei ne yhtään tiedä mitä tekevät tulevaisuudessa.

HotChocolate

Kiva kun autoin jotenkin! :)

Mun korvaani noi Saksaanmenounelmat kuulostaa tosi realistisilta! Kuulostat niin varmalta ja tiedät mistä puhut ja mitä haluat, niin en kyllä usko että siinä mitään suurempia ongelmia tulee!
Joten pidä pää kylmänä, jos Saksaan haluat tulkiksi tai ihan miksi muuksikin, niin ei kukaan ihminen voi sua estääkään :)

Jotkut suomalaiset on vähän junttimaisia ja jääräpäisiä siinä, että mikään muu maa ei ole missään asiassa parempi kuin Suomi, ja malkiniakin nyt varmaan ”inhotaan” sen takia kun on sen verran mainetta niittänyt Venäjällä ja miksei muuallakin :D joten pelkkää kateellisuutta ja härnäämiseb halua mun mielestä, noi kyllä saa jättää omaan arvoonsa ja jatkaa omaa elämäänsä!

Paljon vielä siunausta ja tsemppiä! Kyllä kaikki järjestyy! :)

suvaitsevaisuus

Tsemppiä hei ihan hulluna sulle! Pidä tiukasti kiinni sun unelmasta! Ja jos jollain on vastaväitteitä, niin hei! Maailma ei siihen kaadu, kaikilla on oikeus haaveilla ja uneömoida. Eikä muilla oo siihen vastaväitteitä! Taikka hän saakoon vastata siitä mulle! ;) Pakko vastata tuohon ”lesta” hommaan. Tiedän että monilla on kokemuksia siitä kun vanhoolislestadiolaiset ovat ylimielisiä. Ehkä vähän ”ahdasmielisiäkin”… Itse ”lestana” tai siis ehkä kunnioittavammin eli ihan vaan tuolla vanhoolislestadiolaisena, ajattelen että mekin olemme ihmisiä… Meitäkin mahtuu tähän pieneen Suomeen ja sen ulkopuolelle monenlaisia ihmisiä. Me ollaan siis ihan samanlaisia kun kaikki muutkin! Mekin tehdään asioita, mutta joidenkin asioiden kohdalla ehkä vähän erillain. Monissa ”lestaporukoissa” tämmöinen voi olla mahdollista ihan hyvin.. mutta pliis toivoisin että voisitteko olla vähän suvaitsevaisempia meitäkin kohtaan. Tuo yleistys tuntuu pahalta. En halua loukata ketään tässä tekstissä eikä mitään, mutta halusin vain tarkentaa paria juttua mikä on yleiskäsitys joskus ”lestoista”. :) saa myöslaittaa kommenttia tähänkin ja tarkentaa, kysellä ja sanoa mielipiteen asiasta. Kiitus ja vielä kerran tsempit !;) ♡♥♡ ps. Muistakaa kohdella toisia niinkuin haluaisi itseäänkin kohdeltavan.

Master of puppets

Kiitos vastauksesta!
Ja itelle on muodostunut tämmönen käsitys lestadiolaisista meiän koulun ja enimmäkseen mun luokan tyypeistä jotka on lestadiolaisia.

Mutta nyt kaikille vastanneille suuri kiitos, multa taas kyseltiin tänään etä miksi just Saksa, mutta vastasin vaan että ”Ich liebe Deutschland, that’s it!” Joten kiitos! <3

Master of puppets

Kiitos vastauksesta!
Ja itelle on muodostunut tämmönen käsitys lestadiolaisista meiän koulun ja enimmäkseen mun luokan tyypeistä jotka on lestadiolaisia.

Mutta nyt kaikille vastanneille suuri kiitos, multa taas kyseltiin tänään etä miksi just Saksa, mutta vastasin vaan että ”Ich liebe Deutschland, that’s it!” Joten kiitos! <3

Patricia

No, itse haluan mangataitelijaksi Japaniin ja jos se ei jostain syystä onnistu, niin ryhdyn täysivaltaiseksi taivaanrannan maalariksi.

On todella mahtavaa, et sulla on suunnitelmat jo noin nuorena. Kaikilla ei ole, ja jos on, tuskin noin selviä. Saksa on hieno maa, ja tulkit on ns. uusiutuva luonnovara – sitä ammattikunnan harjoittajia tarvitaan aina, aikakaudesta riippumatta. Voit sanoa, että toiseen maahan muuttaminen avartaa maailmankuvaa. Suomi on hyvä maa myös, sen voin jopa myöntää, mutta tuskin kukaan aikoo loppuelämäänsä olla Suomen rajojen ulkopuolella – oli kyse matkailusta, opiskelusta tai töistä. (Itse en ainakaan aio olla Suomessa koko loppuelämääni. Lentokoneet on keksitty sitä varten ;) ).

Miten niin Suomi on parempi maa kuin Saksa, jos saa kysyä noilta huulensa aukojilta? Sen takia koska natsit on alunperin sieltä päin? ja niille, jotka sanovat, että olet natsi, niin mä kerron sulle jotain; natseilla ja Saksalla on yhtä paljon tekemistä keskenään kuin lehmällä ja paskalla – tai muuta yhtä fancyä. Itse asiassa saksalaiset eivät pidä maansa lippua näkyvillä sen takia, koska he häpeävät vieläkin Hitlerin tekoja. Ja natsien lausahdukset julkisella paikalla saavat tämän maan ihmiset suunniltaan.

Kyllä, ihmiset eivät hyväksy myöskään omasta kaavastaan poikkeavia. Itselläni on yksi autismin alakirjoista (Asperger) ja muutama muu juttu ja siitä huomauteltiin aikoinani. ja ihmiset katsovat minua hölmönä, kun kerron nämä asiat, koska näytän ulospäin ”normaalilta”.

Syytän yhteiskuntaa kapeakatseisuudesta. Joka puolella on anorektisen laihoja ja iloisesti hymyileviä malleja, ja kukaan ei tajua, että onnea ei saa noilla asioilla. Pitää olla tyylikäs ja mieluusti pitka hiuksinen, joka on menettänyt neitsyytensä 13-vuotiaana korkeintaan, mutta ei se niin mene. Heteroparit sarjoissa ja elokuvissa ovat vieläkin yleisimpiä kuin homoparit ja biseksuaalista katsotaan vieläkin hyvin pitkään.

Onneksi stressinpurkukeinoja on useita – kirjoita raskasta tekstiä, mene ulos, kuuntele musiikkia, piirrä tunteisiin sopivia kuvia… Jos voit puhua jolle kulle näistä asioista, niin se on plussaa. Jos koulussa on jotain kiusaamisen ehkäisyyn liittyviä tahoja, niin puhu heile. Myös lasten ja nuorten puhelimesta voit saada hyviä vinkkejä.

auf Wiedershen, mein Fräulain! :)

P.S.

Ramstein on paitsi hyvää musiikkia, myös hyvää saksankielen harjoitusta. Eikä nykyajan valtavirta musiikki ole loppupeleissä tiskivettä kummempaa – hard tremble and deep lyrics forever!

Vastaa aiheeseen: Outo? -Sure why not?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top