entiiä

haluun tähä ny apuu tääl, koska ei oo muutakaa paikkaa. oon siis 15v tyttö. mul on ollu tosi paha olla täs viimesen puolen vuoden sisällä. mulle ollaan diaknosoitu lievä masennus joskus vuos sitte ja huomaan kyl et oon masentunu. mua ahistaa tosi paljon koulu ja tälleen ku pelkän et mun vanhemmat ei oo tyytyväisii, ku en oo hyvä koulussa (saan kokeist 5-7). mua ahistaa kans se et mul ei oikee oo kavereit, mul on tälhetkel vaa ehk kaks iha hyvää frendii, ja sit mu poikaystävä, mut kaverit ja mu jätkä kans vaa stressaa ja ahistaa mua. oon kans itsetuhone [osa tekstistä poistettu] yms ku mul on tosi paha olla. ja ketää ei tunnu kiinnostava tai kukaa ei tajuu kui paha mulla on oikeesti olla. itken joka päivä ja tällee. peitän mu pahan olon mu vanhemmilt ja sukulaisit, eikä kukaa oikee tiiä must enää mitää ku ahistaa kaikki. oon koton kokoaja pelaamas lähinnä ja syön liikaa. et jos ois jotai apuu ni kiitos :)

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Hienoa, että haluat apua itsellesi! Ikävä kuulla, että sinulla on paha olla.

Kerroit, että sinua ahdistaa koulu ja pelkäät, että vanhempasi eivät ole tyytyväisiä. Muista, että sinä riität, vaikka et saisikaan parhaimpia arvosanoja! Ovatko vanhempasi jutelleet kanssasi koulunkäyntiisi liittyen ja oletko saanut heiltä tukea? Voisitko kertoa heille, että pelkäät, että he eivät ole sinuun tyytyväisiä? Joskus jo omien ajatusten kertominen ääneen saattaa hieman helpottaa omaa oloa.

Kerroit myös, että sinua ahdistaa, että sinulla ei ole oikein kavereita. Kaverisi ja poikaystäväsi vain stressaavat ja ahdistavat. Osaatko sanoa, mistä stressi ja ahdistus heihin liittyen tulee? Sinä ansaitset sellaisia ihmisiä ympärillesi, joiden seurassa sinun on hyvä olla!

Mainitsit myös olevasi itsetuhoinen. Itsetuhoisuus on aina sellainen asia, johon tulisi saada ammattilaisen tukea. Olisi tärkeää, että saisit muita keinoja pahan olosi helpottamiseksi.

Peität pahan olosi vanhemmiltasi ja sukulaisiltasi ja kuvailet, että kukaan ei oikein tiedä sinusta enää mitään. Olisi tärkeää kuitenkin, että voisit kertoa pahasta olostasi jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Ihan varmasti on sellaisia ihmisiä, joita kiinnostaa sinun vointisi, vaikka sinusta ei tällä hetkellä siltä tuntuisikaan.

Olisiko lähipiirissäsi sellaista aikuista, esimerkiksi vanhemmat tai joku sukulaisista, kenelle voisit kertoa pahasta olostasi? Myös koulun kautta on mahdollista saada keskustelutukea koulukuraattorilta tai koulupsykologilta. Heidän yhteystietonsa löytyvät usein koulun nettisivuilta.

Jos puheeksi ottaminen tuntuu vaikealta, niin voit kokeilla myös kirjeen kirjoittamista, jonka voisit sitten näyttää sille aikuiselle, kenelle haluat kertoa olostasi. Olet viestissäsi taitavasti ja selkeästi kirjoittanut asioista, mitä mielessäsi on.

Pahaan oloon on mahdollista saada apua, joten ethän jää ajatustesi kanssa yksin!

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (suomeksi 116 111 eller på svenska 0800 96 116) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: paha olla

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.