Siirry sisältöön
Helmi

Olen myös masentunut ja olen kokenut itsetuhoisia ajatuksia paljon lähi aikoina. Kaikki pelottaa, ahdistaa, masentaa ja turhauttaa. Oolen surullinen todella usein ja vanhempani vain huutavat ja ovat vihaisia minulle. noin kk sitten kun sain tarpeekseni purin pahaa oloani itseeni. Ystäväni huolestuivat ja no vanhempani eivät tienneet, joten he jatkoivat syyttävinä olemista. Puhuin kerran äidilleni, että olen hiukan masentunut ja äitini vastasi.
– etkä oo! oot vaa nukkunu huonosti ja sua vaa ärsyttää.
viin´meistään tossa vaheessa tajusin ettei niitä oikeasti kiinosta. Mulla kolme äitiä ja vaan yhtä niistä kiinostaa 10% loppuja kahta 1% mun tunteista ne ei välitä kyllä yhtään, mutta olen oppinut nyt eläämään niiden kanssa 2kk jo vähän paremmin. Mulla ei ole ikinä diagnosoitu mitään masennukseen liittyvää no, koska en ikinä puhu siitä muille kuin ystävilleni ja en heillekkään paljoa koska se vain pitkästyttää heitä ja en halua sitä heille . Onko kellään mitään saman tuntuista tai edes lähelle? Haluaisin itse olla onnellinen edes hetken.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Hienoa että olet löytänyt paikan, missä voit kertoa tilanteestasi. Olet todella rohkea, kun pystyt näin avoimesti kertomaan siitä, mitä käyt läpi tällä hetkellä.
Sinulla on selvästi paljon raskaita ajatuksia kannettavana. Surumielisyys ja ahdistus voivat liittyä joihinkin elämäntilanteisiin vahvastikin, mutta kun masentunut mieliala jatkuu pitkään ja siihen liittyy itsetuhoisia ajatuksia ja tekoja, on aihetta huolestua.

Ikävää, että koet vanhempiesi huutavan ja olevan sinulle vihaisia ja erityisesti jos koit äitisi vähätelleen sinun tilannettasi. Hyvä kuitenkin, että sinulla on tärkeitä kavereita, joille olet voinut kertoa tilanteestasi ja jotka ovat olleet sinun tukenasi. Tilanteesi on kuitenkin sen verran vakava, että hyötyisit keskusteluavusta ammattilaisen kanssa. Siksi rohkaisenkin sinua ottamaan yhteyttä esimerkiksi koulusi oppilashuollon kautta terveydenhoitajaan tai kuraattoriin, tai jos et opiskele, esimerkiksi terveyskeskukseen. Jos avun hakeminen tuntuu hankalalta, voit kysyä tueksi jonkun muun luotettavan aikuisen tai kaverisi, jonka kanssa otatte yhdessä yhteyttä johonkin tukipalveluun.

Muista että meille voi kirjoittaa myös kirjepalvelun kautta ympäri vuorokauden tai soittaa Lasten ja nuorten päivystävään puhelimeen. Puhelin on maksuton ja avoinna ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20.

Sinä ansaitset saada niitä onnen hetkiä, joita toivot. Siksi toivonkin sinulle tsemppiä, jaksamista ja rohkeutta tulevaan!

Terveisin,

Kädetvuotaa.punastmaitoo

oon kuses viiteen eri tyyppiin rn ja mun stressi vuotaa korvista ja silmistä en pysty lopettaa itteni lyömistä ja siis öö tykkään 3 tytöst, 1 pojast ja 1 non-binary ihmisest mun elämä on  pilalla :) [osa viestistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hyvä, että kirjoitit tänne. Ikävää, että sinulla on noin pahafiilis. Jäin viestistäsi pohtimaan sitä, että liittyykö pahaolosi siihen, että tykkäät viidestä eri tyypistä vai myös jostain muusta? Ymmärrän, että voi tuntua sekavalta, jos on ihastunut useampaan eri tyyppiin samaan aikaan ja se voikin olla ihan todella hämmentävää. Ihastuminenhan on aivan ihana tunne ja toivon, että pystyisit jollain tavoin myös nauttimaan siitä tunteesta kaiken stressin keskellä. En tiedä johtuuko stressisi siitä, että et osaa päättää ketä ihastuksen kohteista lähestyisit? Näissä kaikissa viidessä tyypissä on siis sellaisia piirteitä, jotka ovat saaneet sinut ihastumaan heihin. Onko heistä joku kuitenkin sellainen, jota kohtaan tunnet vähän voimakkaimpia tunteita kuin neljää muuta kohtaan? Jos pohdit mielessäsi kaikkia ihastuksesi kohteita niin kenen kohdalla perhoset alkaa eniten kutittaa vatsan pohjaa tai kuka saa sinussa leveimmän hymyn aikaa?

Kerroit, ettet pysty lopettamaan itsesi lyömistä. Todella toivon, että lopetat itsesi satuttamisen, sillä et ansaitse sellaista. Jos sinusta tuntuu, ettei stressi hellitä eikä ajatukset selkene niin ehkäpä voisit jutella jonkun luotettavan aikuisen kanssa esim. koulukuraattorin. Puhuminen yleensä selkeyttää omia ajatuksia ja sekin voi jo helpottaa oloa. Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen ja jutella luottamuksellisesti sekä täysin nimettömästä kahden kesken meidän päivystäjän kanssa.

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: paha olla koko ajan

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top