Siirry sisältöön
maisu

oon koht 13 alakoulun viimesiinkuukausii elelevä tyttö.. mun nimi on siis maisa mutta kutsutaan maisuksi.. mutta mul on paha olla ja mua stressaa ja ahistaa koko ajan! oon vaa puhunu joillekki kavereille nii ei oo todettu mitää masennuksee liittyvää kosk en oo puhunu kellekkää aikuselle! mä viiltelen ja satutan muutenki itteeni, otan muitten huolet ittelleni! oon aina ollu luotettava ja vastuuline, sanon kaikille et mulle voi tulla puhuu mistä vaa ja millo vaa ja kaikki asiat otan huolikseni, en vaa haluu et muil on paha olla..

mutta en saa oikeesti vaa enää elettyy normist kaike ahistukse ja stressin ja itsetuhoisuude takii!! mä myös yritän laihtuu, jätän ruokailui välistä tai en syö ollenkaa koko päivänä! mua kiusataa ja vaik oon kuulemma normipainone nii silti mä oon vitu läski!! kiitti oon puhunu

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,
Hyvä, että kirjoitit ongelmistasi. Olet niitä tyttöjä, jotka ensin ajattelevat muita ja sitten vasta itseään. Toivottavasti vähitellen opit itsekkäämmäksi ja pystyt ajattelemaan, että sinä olet se tärkein ihminen elämässäsi ja ansaitset kaiken avun mitä pystyt saamaan. Muista se sääntö, mikä lentokoneessa on, että ensin pitää laittaa happinaamari itselleen ja vasta sen jälkeen kääntyä muiden avuntarvitsijoiden (lasten, vanhusten ym.) puoleen. Se sama menetelmä pätee muuhunkin elämään: hoida itsesi ja sen jälkeen jaksat keskittyä muihin.

Sinä olet nuorella iälläsi ottanut liikaa muiden huolia omille harteillesi, koska et halua, että muilla on paha olla. Nyt oma jaksamisesi alkaa olla tiukoilla, ahdistut ja olet stressaantunut ja itsetuhoinen ja viime aikoina myös syömisesi kanssa on ollut ongelmia. Kerroit, että sinua myös kiusataan. Siinä on painava paketti kannettavaksi yhdelle nuorelle!

Toivon, että pystyt vihdoin puhumaan tästä ongelmavyyhdestä jonkun luotettavan aikuisen kanssa, jotta pääset alkuun sillä tiellä, joka johtaa parempaan oloon. Sinä et voi olla vastuussa kaikkien muiden ongelmien kuuntelemisesta, et ole ammattilainen psykologian tai mielenterveyden hoitamisen alalla, vaan rasitut muiden huolista ilman niitä työkaluja, joita ammattilaisilla on käytettävissään.
Sinulla on oikeus saada apua ja sen tarpeessa olet juuri nyt. Toivottavasti pystyt puhumaan vanhempiesi kanssa näistä vaikeista asioista. Koulussa sinulla on käytettävissäsi terveydenhoitaja, joka osaa auttaa sinua eteenpäin. Joskus apua on pyydettävä useamman kerran, joten pitää uskaltaa ja jaksaa olla sinnikäs, vaikka se saattaakin tuntua vaikealta ja turhauttavalta.

Jos sinusta tuntuu hankalalta puhua näistä asioista aikuiselle, mitä jos kirjoittaisit kirjeen, jonka antaisit keskustelukumppanillesi. Voit myös ottaa meihin uudestaan yhteyttä joko kirjeellä, puhelimitse (puh. 116 111 ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20) tai chatilla (su-ke klo 17-20). Mll:n kirjeisiin, puhelimeen ja chat-palveluun vastaavat vapaaehtoiset, koulutuksen saaneet aikuiset. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Olet avun tarpeessa ja sen arvoinen!

Lämpimästi,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: paha olla koko ajan

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top