Siirry sisältöön
suru

moi! oon 12-vuotias typy. vaihoin just uuteen kouluun yläasteelle. oon nyt jokasen näistä päivistä itkenyt, en oo pystynyt syömään, nukkumaan jne. oon oksentanut joka aamu ja koko ajan on paha olla ja surullinen olo, enkä tiedä miksi. jos kellään on mitään vinkkejä niin auttakaa.. tää on tosi raskasta. oon aina ollut tosi ilonen ja nauravainen ja nyt yhtäkkiä vaan itken kokoajan..

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei.
Kiitos viestistäsi. Onpa ikävä kuulla, että sinulla on paha ja surullinen olo. Uskon, että tuollainen olotila tuntuu varmasti raskaalta. Kiitos myös rohkeudestasi kertoa asiasta.

Suuret muutokset elämässä voivat saada mielen myllertämään. Olet juuri vaihtanut koulua ja mennyt yläasteelle. Tämä on jo iso asia ja varmaan ollut sinulle hyvin jännittävää. Voisiko olotilasi johtua tästä kyseisestä muutoksesta? Ei ole ihme, että tämä muutos vaikuttaisi sinun mielialaasi. Jokainen ihminen kokee muutokset eri tavalla ja tarvitsevat aikaa sopeutuakseen uuteen tilanteeseen.

Olet myös murrosiässä, mikä vaikuttaa niin kehoosi kuin tunne-elämääsikin. Murrosiässä on normaalia tuntea alakuloisuutta ajoittain. Jos tunnetila kuitenkin kestää yli kaksi viikkoa, eikä olo helpota, kannustan sinua hakemaan apua.

Oli sitten olo mikä tahansa, kannattaa aina asioistaan puhua. Voisitko esimerkiksi jutella vanhempiesi kanssa pahasta olostasi? Yhdessä voisitte miettiä mistä paha olo voisi johtua ja miten siitä voisi päästä eroon. Jos et vanhempiesi kanssa halua jutella, voisitko käydä juttelemassa koulukurattorin kanssa? Hänen puheilleen mentäessä sinulla ei tarvitse olla mitään valmiita vastauksia miksi voit niin kuin voit. Hänen kanssaan voitte yhdessä pohtia tilannettasi ja siihen ratkaisuja.

Muista, ettei sinun tarvitse yksin kantaa raskasta olotilaasi, jaettu huoli on puolikas kantaa. Sinä ansaitset apua ja hyvää oloa. Uskon, että ympärilläsi on paljon ihmisiä, jotka mielellään haluavat auttaa sinua pääsemään pahasta olostasi.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: paha olla koko ajan

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top